Yvo van Dijk uit Malden wordt de nieuwe hoofdrtrainer van DES.
Yvo van Dijk uit Malden wordt de nieuwe hoofdrtrainer van DES. Foto: Eigen foto

Yvo van Dijk nieuwe hoofdtrainer DES

Sport

Yvo van Dijk (43) uit Malden wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DES. Dat heeft de Vierlingsbeekse korfbalclub zondag bekendgemaakt. 

Van Dijk is momenteel interim-trainer van het eerste team van derdeklasser Keizer Karel in het gemengde korfbal. Hij is tevens oud-(jeugd)speler van de Nijmeegse korfbalvereniging, waarvoor hij eerder ook het tweede en het juniorenteam trainde en het eerste team twee seizoenen begeleidde en naar het kampioenschap in de derde klasse leidde. Bovendien heeft hij ervaring als trainer-coach van het Nijmeegse Noviomagum, het derde van Dalto in Driebergen en de Utrechtse studentenvereniging Hebbes.

“Korfbal is mijn passie, mijn sport”, vertelt Yvo van Dijk. “Tijdens mijn spelersloopbaan kreeg ik al snel interesse in het trainersvak en heb ik me daarin verdiept en ook cursussen gevolgd. Ik ben op achttienjarige leeftijd begonnen als jeugdtrainer bij Keizer Karel. Dat is mijn club en daar heb ik ook de meeste trainersuren gemaakt, zowel in de jeugd als bij de senioren. Ik haal erg veel voldoening uit het trainen en coachen van korfbalteams. Het is gewoon erg leuk om te doen en ik hou ervan om mijn kennis en ervaring op de nieuwe generatie over te brengen.”

De in Nijmegen geboren en getogen Van Dijk gaat na dit seizoen dus voor het eerst als trainer-coach aan de slag in het vrouwenkorfbal. Bij DES, dat met het vaandelteam uitkomt in de eerste klasse. “Een mooie, nieuwe uitdaging, ik heb er een goed gevoel bij. In het verleden ben ik vaker door vrouwenkorfbalclubs gevraagd om hun trainer-coach te worden, maar is het nooit zover gekomen. DES is, zo heb ik gemerkt tijdens meerdere gesprekken met clubmensen en mijn bezoeken aan wedstrijden, een gezellige vereniging met een talentrijke selectie, een club die zowel qua prestaties als organisatorisch hogerop wil. Die ambitie spreekt me zeer aan. Ja, ik kijk ernaar uit om bij DES met de selectie en de A-jeugd aan de slag te gaan. Ik heb er erg veel zin in, en ik wens ze voor nu heel veel succes in het vervolg van de competitie.”

DES is blij dat Van Dijk, die met zijn partner Carolien en dochter Tara in Malden woont en als casemanager bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in Utrecht werkt, aan zich heeft weten te binden. “Yvo is een echte korfballiefhebber en heeft ruime ervaring als speler en trainer-coach”, meldt Marijn Tacken namens de technische commissie. “We denken dat hij als persoon en trainer-coach uitstekend bij onze dorpsclub en onze selectie past en hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kennis en ervaring uit het gemengd korfbal DES verder vooruit kan helpen.”

Zoals bekend verlaat Rinus Ugen DES. De trainer-coach uit Deurne gaat na twee seizoenen in Vierlingsbeek korfbalvereniging Nijnsel in die gelijknamige plaats trainen en coachen. Ook gaat hij Sporting ST uit Swolgen/ Tienray als trainer ondersteunen.