IVN De Maasvallei en restaurant ’t Veerhuis bieden belangstellenden op zondag 23 april een 'Maasheggen'-arrangement aan.
IVN De Maasvallei en restaurant ’t Veerhuis bieden belangstellenden op zondag 23 april een 'Maasheggen'-arrangement aan. Foto: Persfoto

‘Beleef de lente in de Maasheggen’

Regio

Het Maasheggengebied is vanuit cultuurhistorisch oogpunt gezien van grote waarde. Het kreeg in 2018 de Unesco-biosfeerstatus. Een gebied gevormd door mensenhanden, met van oudsher door meidoornheggen omzoomde kleine weilandjes, waar je drinkpoelen vindt en oude knotbomen. Een landschap dat niet alleen aantrekkelijk is voor allerlei planten en dieren, maar ook voor mensen.

IVN De Maasvallei en restaurant ’t Veerhuis bieden belangstellenden onder de titel ‘Beleef de lente in de Maasheggen’ op zondag 23 april een arrangement aan. De deelnemers gaan met een IVN-gids op pad en ontdekken tijdens de wandeling wat er op dat moment in de Maasheggen te zien en te beleven is. De tocht voert over paden, door weilanden en langs eerder gevlochten heggen. Bloeit de sleedoorn nog, of is de meidoorn al zo ver, en zijn er al hommelkoninginnen en oranjetipjes? 

 Verzamelen vanaf 10.00 uur in het Boothuis, Veerweg 2 in Oeffelt, waar gezamenlijk een kop koffie gedronken wordt. Om 10.30 uur start de ongeveer twee uur durende wandeling die wordt afgesloten met een kop soep. ‘Draag waterdichte schoenen of laarzen. De te lopen route is niet rolstoelvriendelijk en honden zijn niet toegestaan’, zo melden de organisatoren. 

Aanmelden voor dit arrangement is noodzakelijk en kan tot 22 april door te mailen naar angelineaben@gmail.com. De kosten voor dit arrangement bedragen 7,25 euro per persoon.