Leerlingen en ouders maken tijdens de jaarlijkse ouder-kindwisseldag een oefentoets spelling, met lesboek erbij voor de regels.
Leerlingen en ouders maken tijdens de jaarlijkse ouder-kindwisseldag een oefentoets spelling, met lesboek erbij voor de regels. Foto: Gerty Kroef, docent Metameer jenaplan Boxmeer

Geslaagde ouder-kindwisseldag op Metameer jenaplan Boxmeer

Regio

De jaarlijkse ouder-kindwisseldag op Metameer jenaplan Boxmeer vond afgelopen vrijdag na twee jaar weer plaats. Ouders namen plaats in de klas en ervaarden zelf hoe het is om leerling te zijn op Metameer. 

Eigenlijk heel gewoon, net zoals een normale schooldag. Het lesrooster is ongewijzigd, het huiswerk moet gewoon gemaakt zijn en de afspraken over huiswerk en toetsen moeten genoteerd worden. Ouders dragen er zelf zorg voor dat zij dit communiceren aan hun kind. Ze kregen geen presentaties, maar namen deel aan lessen en brachten de pauzes door tussen de leerlingen. Best spannend ook wel. Want bij welk groepje ga je staan en waar is het toilet? De ouders gaven hun complimenten voor de gevarieerde dag en de speciale aandacht die docenten hebben voor de leerlingen. 

Het advies van school: auto’s blijven thuis. Ook de deelnemende ouders kwamen net zoals hun kinderen op de fiets of met het openbaar vervoer naar school. De tassen op de bagagedragers met daarin de gevulde broodtrommeltjes en een stuk fruit. De avond tevoren het huiswerk doorgenomen, de inlogcodes van internet ontvangen en de iPad gereed gelegd. 

De ouder-kindwisseldag wordt ieder jaar door zowel de leerlingen als de ouders als zeer prettig ervaren. Schoolverhalen waarmee kinderen nu thuiskomen krijgen iets herkenbaars. Door deze dag maken leerlingen en ouders ook samen nieuwe herinneringen.

Ook benieuwd naar het onderwijs op Metameer? Ga dan naar www.metameer.nl. Of kom naar de open dagen van Metameer. Op vrijdag 3 februari zijn belangstellenden welkom op Metameer Stevensbeek en op 10 februari op Metameer jenaplan Boxmeer.