Groep 8 tijdens de meeloopdagen van Metameer jenaplan Boxmeer.
Groep 8 tijdens de meeloopdagen van Metameer jenaplan Boxmeer. Foto: Metameer

Meeloopdagen: groep 8 voor één dag leerling op Metameer

Regio

Tijdens de meeloopdagen op Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer maakten leerlingen uit groep 8 kennis met Metameer en ervaarden zij een lesdag. Hoe is het om leerling te zijn op Metameer? Hoe is het om voor iedere les van lokaal te wisselen? Welke vakken krijg je op een middelbare school? Deze vragen werden allemaal beantwoord tijdens de meeloopdagen. Met een schat aan ervaring gingen de leerlingen aan het einde van de middag naar huis.

Tijdens de drukbezochte meeloopdagen kregen de leerlingen een lesprogramma aangeboden dat bestond uit een praktisch vak, bijvoorbeeld muziek of kunst, een moderne vreemde taal, Engels of Frans en een exact vak, wiskunde, biologie of mens en natuur. Ook maakten ze kennis met het tweetalig onderwijs. Daarnaast kregen ze in Stevensbeek een rondleiding door de School van de Toekomst waarvan het Techlab en Atelier 127 onderdeel uitmaken. In Boxmeer kregen de leerlingen uitgebreid uitleg over het jenaplanonderwijs en de manier van werken op school. Groep 8 heeft het onderwijs op Metameer tijdens deze dagen zelf ervaren en mogen ontdekken.

Harm Mulder, teamleider brugklas Metameer Stevensbeek: “Ik zag veel leerlingen met veel enthousiasme de school binnen gaan en ook weer met veel enthousiasme naar huis gaan. Ook ouders stelden goede vragen over het onderwijs op Metameer. Daarnaast was het fijn om te zien dat er veel belangstelling is voor het tweetalig onderwijs op Metameer.”

Een compleet overzicht van de informatieavonden, open dagen en aanmelddagen van de middelbare scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen staat op www.3voscholen.nl.