Onderwijsondersteunend personeel van Metameer Stevensbeek en Boxmeer en leerlingacteurs.
Onderwijsondersteunend personeel van Metameer Stevensbeek en Boxmeer en leerlingacteurs. Foto: Joep Gilissen, docent Metameer

Trainingen met leerlingacteurs krijgen vervolg op Metameer

Regio

Op Metameer worden niet alleen leerlingacteurs ingezet voor trainingen met docenten, maar ook het onderwijsondersteunend personeel van Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer maakt gebruik van deze groep leerlingen. 

Tijdens de inspiratiemiddag op 24 juni zat een enthousiaste groep van onderwijsondersteunend personeel verwachtingsvol te wachten op de leerlingacteurs die met aan de slag gingen om te oefenen met levensechte schoolsituaties. Wat doe je met een groepje leerlingen dat onrustig is in de pauze en rotzooi achterlaat, hoe moet je reageren op storend gedrag in de gangen, hoe spreekt je leerlingen aan op ongewenst taalgebruik op het schoolplein?

Overwicht is zo vanzelfsprekend nog niet. Tijdens de oefeningen was er goede begeleiding en aandacht voor specifieke leerpunten zoals uitstraling, stemgebruik, energiedosering en non-verbale communicatie.

Docente Marlou Mellendijk; “De meerwaarde van het gebruik van de leerlingacteurs is dat zij feedback geven vanuit hun eigen perceptie en dat de situatie realistisch is: ‘Het voelt heel echt’.”

Bij Metameer staat voortdurend samen leren hoog in het vaandel. Voor meer informatie over het onderwijs op Metameer www.metameer.nl