Metameer jenaplan Boxmeer verzorgt onderwijs van vmbo tot en met havo/vwo.
Metameer jenaplan Boxmeer verzorgt onderwijs van vmbo tot en met havo/vwo. Foto: Metameer jenaplan Boxmeer

Metameer jenaplan Boxmeer biedt met tweejarige brugklas extra kansen

Regio

Door deze bijzondere periode met veel online lessen, lockdowns en quarantainemaatregelen is ook het kiezen voor het juiste niveau en school extra moeilijk voor zowel leerlingen als ouders. Metameer jenaplan Boxmeer biedt ruime ontwikkelingsmogelijkheden voor de individuele leerling. Door een tweejarige brugklas hebben leerlingen twee jaar de tijd om op een voor hen passend niveau terecht te komen en zichzelf beter te leren kennen. 

Heel belangrijk bij Metameer jenaplan Boxmeer is ook de driehoek leerling, ouder en mentor. De lijntjes zijn kort en onder andere door de periodieke driehoeksgesprekken worden de ontwikkeling en het welzijn van de leerling steeds samen besproken. Dit is de basis om vervolgens tot leren te komen en het juiste niveau te kiezen. Daarbij is er altijd lesopvang of begeleiding, ook wanneer een docent afwezig is.

Brugklasleerling Tygo Jacobs: “Ik vind Metameer een leuke school. Ik ben heel creatief. Je kan creatief zijn bij kunstvakken zoals beeldende vorming, muziek, dans & drama. Ook vind ik het heel goed dat er veel aandacht besteed wordt aan wat je wilt worden of elkaar leren kennen met activiteiten. Ik vind het wel fijn dat je langer kunt doen om je niveau te herkennen. Toen ik voor de school heb gekozen had ik eerst mavo. Ik wou eigenlijk havo en het is me gelukt.”

Voor de leerlingen die daarnaast nog van een extra uitdaging houden, biedt Metameer jenaplan Boxmeer tweetalig onderwijs aan voor vmbo, vmbo-t/havo en havo/vwo. Met veel aandacht voor internationalisering, persoonlijke ontwikkeling en taalvaardigheid. Met natuurlijk een examen en diploma specifiek voor het tweetalig onderwijs. 

Metameer jenaplan Boxmeer heeft internationale contacten met onder meer scholen in Taiwan, Engeland, India en Duitsland. Leerlingen maken daardoor kennis met andere culturen en leefgewoontes.

Kunst en cultuur leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen door het stimuleren van nieuwsgierigheid en creativiteit. De leerlingen krijgen op Metameer jenaplan Boxmeer les in muziek, dans & drama en beeldende vorming. Ze gaan naar voorstellingen, musea, ontmoeten schrijvers en krijgen workshops van gastdocenten. Daarnaast werkt iedere leerling mee aan een complete voorstelling, die ook opgevoerd wordt in De Weijer. Ook is voor ieder de gelegenheid om zijn of haar talent te laten zien op het open podium, door mee te doen met de schoolband of de danscrew.

Bij de kunst- en cultuurvakken leer je op een ‘andere’ manier. Nieuwe inzichten ontstaan door uitproberen, experimenteren, ervaren, horen en voelen. Je kunt vertrouwen op je verstand of op je gevoel afgaan. Je maakt analyses of zoekt oplossingen door verbanden te leggen. Je komt met ideeën of je denkt lekker out-of-the-box. Waardevolle eigenschappen in een zich steeds ontwikkelende wereld.

Metameer jenaplan Boxmeer verzorgt onderwijs van vmbo tot en met havo/vwo en combineert het jenaplanonderwijs met speciale aandacht voor kunst en cultuur en tweetalig onderwijs. Hoofd, hart en handen staan bij jenaplan centraal; leren door te denken, voelen en ervaren. Alleen, maar ook samen met anderen ontdekken leerlingen de wereld op eigen, unieke wijze. Samen ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Metameer jenaplan Boxmeer bereidt leerlingen voor op wereldburgerschap en focust op een brede ontwikkeling van iedere leerling. Kijk voor meer informatie over het onderwijs op Metameer jenaplan Boxmeer op de website www.metameer.nl