Leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer bakken appelflappen in het kader van het Project ‘Let’s beat Blue Monday’..
Leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer bakken appelflappen in het kader van het Project ‘Let’s beat Blue Monday’.. Foto: Angelique Aarts, Metameer jenaplan Boxmeer

Metameer en Gilde International werken samen in project ‘Let’s beat Blue Monday’

Regio

Blue Monday, zo wordt de derde maandag in januari ook wel genoemd. Veel mensen voelen zich op deze dag treurig, neerslachtig of weemoedig. De feestmaand december ligt alweer ver achter ons en we zijn terug bij de realiteit van iedere dag. De studenten van Gilde International hebben het project ‘Let’s beat Blue Monday’ opgezet en zochten hiervoor de samenwerking met middelbare scholen. Ook Metameer jenaplan Boxmeer neemt deel aan dit project. Door het organiseren van diverse acties worden de krachten gebundeld en gaan ze samen Blue Monday te lijf.

Op Metameer jenaplan Boxmeer besteedt docente Angelique Aarts bij haar vak Dienstverlening & Producten aandacht aan het project en ook binnen het vak economie van Marjan Demarteau is er aandacht voor. Studenten van Gilde International verzorgden op locatie jenaplan de kick-off en dachten mee over acties om stille armoede te lijf te gaan. Vanuit hun hart gingen leerlingen aan de slag om mensen een beter gevoel te geven en stille armoede te lijf te gaan. Zij bedachten een actieplan en gingen in de keuken aan de slag met het bakken van appelflappen. Het groepje van Maike, Colijn, David en Lucy kreeg zelfs door hun organisatietalent via de Jumbo alle ingrediënten gesponsord.

De flappen werden tenslotte voor een mooi bedrag verkocht en de opbrengst kwam geheel ten goede aan het project. Docente Angelique Aarts: “Onze leerlingen gingen vol overtuiging samen met dit project aan de slag. Ze waren creatief bezig en namen hun verantwoordelijkheid. Fijn om te zien hoe samenwerking voor een goed doel zo vorm kan krijgen. Er lopen nog verschillende andere acties die gaandeweg worden uitgevoerd. In februari worden de resultaten van alle deelnemende scholen gevierd met Gilde International.”.

Zo leren de leerlingen rekening te houden met elkaar en met elkaar samen te werken om de wereld niet alleen voor zichzelf maar ook voor gezinnen die ondersteuning nodig hebben, een beetje mooier te maken. Voor meer informatie www.metameer.nl.