Googlemeeting bij Metameer jenaplan Boxmeer
Googlemeeting bij Metameer jenaplan Boxmeer Foto: Joris Bults, docent Metameer jenaplan

Leerlingen Metameer in virtuele bijeenkomst met school India

Regio

Metameer werkt al enige tijd schoolbreed samen met de Singhania Secondary School in Thane, India. Inmiddels lopen er projecten op het gebied van koken, cultuur en muziek. Terwijl de president van India op staatsbezoek was in Nederland vonden op Metameer jenaplan Boxmeer en Metameer Stevensbeek afgelopen week virtuele bijeenkomsten plaats met de Indiase school.

De eerste- en tweedejaars leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer jenaplan Boxmeer kregen op 1 april eindelijk de kans om de leerlingen, met wie ze al lang in contact zijn, te zien. De leerlingen van beide scholen hadden iets voor elkaar voorbereid. Tijdens de googlemeeting zaten de Indiase leerlingen ‘deels’ in lockdown, dus helaas waren de klassen niet compleet. 

Het begon met een traditionele Indiase dans, met aansluitend de welkomstwoorden van directie en docenten. En toen werd het pas echt interactief. De leerlingen leerden elkaar over-en-weer wat woorden. Indiase kinderen leerden de Metameerleerlingen Hindi woorden, zoals de windrichtingen en de Metameerleerlingen leerden de Indiase kinderen Nederlandse woorden, zoals koffer, fiets en rugzak. Enkele leerlingen gaven aan: “Eerst waren we wel zenuwachtig, daarna was het keileuk. We hebben woordjes geleerd en ook wat over de geografie van India. Hopelijk komt er snel een volgende googlemeeting.”

De eerstejaarsleerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek hadden enkele dagen later, op 5 april, hun eerste googlemeeting met de Indiase leerlingen. Bij het vak ‘Music’ hebben de leerlingen onder begeleiding van muziekdocente Monique Crapts gewerkt aan het project ‘Healing through music’, waarin de leerlingen onderzoeken welk effect muziek kan hebben op je gesteldheid en op welke manier muziek ook therapeutisch ingezet kan worden. De leerlingen uit beide landen presenteerden hun muziekstukken aan elkaar in de vorm van dans, zang en muziek en hebben zo van elkaar geleerd.

Annemarie Wammes, docente tweetalig onderwijs: “Het was een bijzondere ervaring voor alle leerlingen! Zo krijgt internationalisering en interactief onderwijs een gezicht.”

Voor meer informatie over het onderwijs op Metameer zie ook de website www.metameer.nl.