Oud-burgemeester Karel van Soest toont het  Perron 22-lustrumtaartje.
Oud-burgemeester Karel van Soest toont het Perron 22-lustrumtaartje. Foto: Persfoto

Dubbel feest en nieuwscafé bij B&B Perron 22

Algemeen

Het nieuwscafé Perronpraot kon vrijdag een bijzondere gast begroeten. Oud-burgemeester Karel van Soest van de voormalige gemeente Boxmeer kwam vanwege de viering van het lustrum van B&B Perron 22 de eigenaren Peter Schoofs en Anneriet Klein in het zonnetje zetten. “Karel verrichtte vijf jaar geleden ook de opening van onze B&B”, legt Peter uit. Met een grijns: “Maar het was dubbel feest bij ons, want Anneriet vierde ook nog eens haar zestigste verjaardag.”

Vanwege het vijfjarig jubileum werden alle bezoekers van het nieuwscafé met een lekker ‘Perron 22’-taartje verrast. “De jaren zijn echt voorbijgevlogen”, vindt Peter. “Toen we begonnen, was het één groot avontuur. Maar we zijn erg trots op waar we nu staan. De B&B loopt erg goed. We zijn dik tevreden.”

Dat wordt beaamd door Anneriet, die vanwege haar verjaardag zestig rozen van haar Peter ontving. “We krijgen veel complimenten van onze gasten over onze B&B. Veel van hen komen ook weer terug. Daarnaast spreekt de omgeving ze ook aan. De Maasduinen, De Maasheggen, de Maas. We wonen in een prachtig gebied waar het ook erg goed wandelen en fietsen is. Die natuur spreekt ook de wandelaars van het Pieterpad erg aan, horen we als ze bij ons verblijven. Vanwege de drukte, we organiseren bijvoorbeeld ook culinaire diners samen met Bruur Culinair, ben ook ik fulltime in de B&B gaan werken.” Met een lach: “Eigenlijk zijn we meer dan een B&B.”

Beiden blikken tevens met veel plezier terug op hun deelname aan het tv-programma Bed & Breakfast bij Omroep Max, waarin drie B&B-eigenaren elkaars onderneming testen. “Dat is wel een van de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar”, zegt Anneriet. “We hebben ook nog altijd contact met de andere deelnemers. Ja, natuurlijk merken we dat als we met onze B&B op de buis zijn geweest. Dan zie je meteen een piek in het aantal boekingen. Zelfs bij de herhaling van het programma was dat zo.” Dat ‘pieken’ gebeurde ook na de uitzending van de Belgische tv-reeks Dwars door de Lage Landen, waarin ook Vierlingsbeek en Groeningen werden bezocht en in beeld werden gebracht. “Groen en rust in een mooie dorpskern. Dat krijgen we vaak te horen als we aan onze gasten vragen waarvan ze in Vierlingsbeek genoten hebben.”

Editie twee van het nieuwscafé kreeg vanwege de viering van het lustrum én de verjaardag van Anneriet dus een extra feestelijk tintje. “Maar het was ook een erg nieuwsrijke en goed bezochte editie”, weet Peter. “Er waren weer zo’n 35 bezoekers. Maar ik moet toch vooral de complimenten geven aan de interviewers Marijn Tacken en Roy Moeskops, die er samen met de gasten in een leuke sfeer een mooie editie van maakten. Met voortreffelijke livemuziek van Duco Berkers.”


Marijn Tacken (midden) interviewt Janneke Langen. Links Roy Moeskops. 

Die gasten waren Giovanni van Loon, Tom Willems en Janneke Langen. Met Van Loon en Willems werd vooruitgeblikt op het muziekfestival Op de Tôffel, dat op zaterdag 10 juni voor de 29ste keer in het centrum van Vierlingsbeek wordt gehouden, Langen werd geïnterviewd over haar zogeheten Equihabitat Hulder 10 in Vierlingsbeek, waar op een ecologisch verantwoorde manier respectvol wordt samengewerkt met de natuur, in combinatie met een educatieve avonturentuin.


Duco Berkers verzorgde live de muziek. 

De volgende Perronpraot vindt plaats op vrijdag 19 mei. Wie tijdens die derde editie de gasten zijn, wordt binnenkort door de organisatoren bekendgemaakt.

Perronpraot wordt mogelijk gemaakt door GroeVie, B&B Perron 22 en Dorpsraad Vierlingsbeek. Iedere voorlaatste vrijdag van de maand wordt vanaf 17.00 uur een nieuwscafé over alledaagse en nieuwe gebeurtenissen, verhalen en talenten uit Vierlingsbeek en Groeningen voor jong en oud in de plaatselijke B&B georganiseerd.

Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Meer informatie over B&B Perron 22 via bnbperron22vierlingsbeek.nl/nl/home-nl/

Roy Moeskops (links) in gesprek met Tom Willems (midden) en Giovanni van Loon.
Lisette Verploegen en oud-burgemeester Karel van Soest in een informatief een-tweetje.
Peter Schoofs aan het werk in zijn B&B.
Zo'n 35 belangstellenden genoten van de sfeer.