De groep Explosion van De Bekse Klinkertjes.
De groep Explosion van De Bekse Klinkertjes. Foto: Persfoto

Dansseizoen Bekse Klinkertjes in volle gang

Algemeen

Op 11 december ging het dansseizoen voor De Bekse Klinkertjes van start. “Na maanden van trainen mochten we eindelijk doen wat we graag doen: onszelf presenteren op het podium, voor publiek”, meldt trainster Janne Hermens.

“Mila van Veghel, onze solo die uitkomt in de categorie junioren sportklasse, trapte deze dag het seizoen af op het eerste toernooi. Tegelijkertijd organiseerden wij onze jaarlijkse try-out om alle leden weer te laten wennen aan het podium. Dit was een prachtige dag waarop ouders, broertjes en zusjes genoten van alle dansen van onze leden. Voor onze trainsters is dit ook altijd een mooi moment om de dansen eens vanuit een andere hoek te zien; zij hebben na de try-out daarom ook de puntjes op de ‘i’ weten te zetten voordat alle groepen het ‘echte’ podium zouden betreden om hun dans voor de jury neer te zetten. Een week later was dat moment daar. We reisden af naar Venhorst, waar de toernooidag werd afgetrapt door onze jongste toppers. De Mini Stars, onze miniorengarde, wist een mooie eerste plaats mee naar Vierlingsbeek te nemen. Ook op de volgende toernooien zijn deze meiden telkens in de prijzen gevallen.”

Voor Mila werd dit haar tweede toernooi. weet Janne Hermens. “Stralend in haar prachtige nieuwe pak wist ze ons te verrassen door een mooie vierde plaats in de wacht te slepen in een aanzienlijk grote en zware categorie van danseressen. Dat belooft wat voor dit seizoen! Vitality, juniorengarde, promoveerde vorig jaar op het Nederlands kampioenschap naar de sportklasse. Na maanden van hard trainen wisten ze ook met hun nieuwe dans op niveau te blijven en behaalden ze een tweede plaats. Net als de minioren wisten zij ook op de volgende toernooien verschillende prijzen in de wacht te slepen.”


De groep Mini Stars van De Bekse Klinkertjes. 

De junioren show, Extreme, begaf zich pas in januari voor het eerst op het podium. ‘Met een mooie dans wisten ook zij al bijna de grens van sportklassepunten te behalen. Een mooi doel dus om naartoe te werken dit seizoen, zodat ook zij straks hopelijk promoveren. In ieder geval wisten zij in hun categorie een mooie eerste plaats te bemachtigen. De jeugd- en hoofdklassegroepen zijn dit jaar samengevoegd. Hierdoor is er een onwijs geweldig gave, grote groep ontstaan. Dat is niet het enige wat nieuw is, want onze vereniging danst voor het eerste een marsdans. Deze nieuwe groep heeft de naam Unity gekregen en zij dansen in de categorie garde mars sportklasse. Naast het feit dat ze op alle toernooien in de prijzen zijn gevallen, hebben zij ook op het internationale toernooi in België gestaan. Dat was voor vele meiden voor het eerst, maar ondanks de spanning pakten zij een derde plaats. Onze hoofd garde, Evolution, is tevens een groep die uitkomt in de sportklasse. Ook hier: een nieuwe groep met nieuwe uitdagingen. Deze meiden hebben net zoals de andere groepen onwijs hard getraind het afgelopen jaar om te komen waar ze nu staan. Dat hard werken werd beloond, want ook zij stonden alle toernooien op het ereschavot. De derde plaats hebben zij welverdiend in ontvangst genomen.”

Explosion is letterlijk een explosie aangezien deze groep met ongeveer twintig meiden op het podium staat, vervolgt de trainster. “Dat is niet niks en dat is best wel even wennen als je normaal in een groep met maximaal twaalf meiden stond. In hun nieuwe pakken stonden deze meiden op het podium letterlijk te stralen. Ondanks het feit dat zij net naast het ereschavot grepen, hebben ze een knaller van een dans neergezet. Met een mooi doel voor ogen weten ze wat ze willen bereiken en er is niks dat ze in de weg staat! Naast de toernooien, waar we al geweest zijn en de toernooien, die nog tot en met mei op de planning staan, staan we tijdens de carnavalsperiode ook niet alleen in onze eigen regio. Zo hebben we gedanst op de pronkzittingen in ons mooie Vierlingsbeek, maar ook in Maashees, Holthees en Leunen hebben wij dansen neergezet. Onze jongste meiden lieten hun dansen zien op de jeugdpronkzitting in Vierlingbeek en in Westerbeek, hadden een optreden op de jeugdreceptie in Vortum-Mullem en zullen tijdens carnaval ook de senioren van Vierlingsbeek verblijden met een dans op de seniorenzitting in Joffershof. Al met al zitten we zeker niet stil en genieten we van elke wedstrijd en elk optreden dat we mogen geven. Heb je ons ondanks alle optredens nog niet zien dansen? Aarzel dan niet om ons te komen aanmoedigen tijdens ons eigen toernooi dat we organiseren op 2 april in de Pit in Overloon.”

Voor meer informatie: bekseklinkertjes.weebly.com/

Evolution van De Bekse Klinkertjes.
Unity van De Bekse Klinkertjes.
Extreme van De Bekse Klinkertjes.
Vitality van De Bekse Klinkertjes.
Mila van Veghel.