Dansvereniging De Bekse Klinkertjes op het podium.
Dansvereniging De Bekse Klinkertjes op het podium. Foto: eigen foto

Bekse Klinkertjes: ‘Succesvol danstoernooi’

Sport

Het achtste garde- en showdanstoernooi van dansvereniging De Bekse Klinkertjes in De Pit in Overloon is afgelopen weekend ‘zeer succesvol verlopen’. Dat meldt een trotse trainster Janne Hermens namens de Vierlingsbeekse dansvereniging. Na het opbouwen van het podium, het inrichten van de kleedkamers en het in orde maken van de zaal op zaterdag, stroomden zondags om 07.30 uur de eerste danseressen binnen.

Na de officiële opening was Mila van Veghel een van de eerste deelnemers die op het podium in actie kwamen. Het doel van haar: promotie naar de Sportklasse. De jeugdige danseres genoot tijdens haar optreden zichtbaar van alle support en wist met haar dansprestatie te promoveren naar de Sportklasse. Op het NK zal de Vierlingsbeekse talent dus deelnemen in een nieuwe categorie.

Na haar stonden de kleinste danseressen op de planken. De leden van de Mini stars wennen steeds meer aan het grote podium en de vele toeschouwers. En ook dat was terug te zien in de punten, want zij behaalden een mooie derde plaats

In de juniorencategorieën scoorden de groepen Vitality en Exertion vervolgens een persoonlijk record in punten, waarmee ook hun doelen werden bereikt. Ze wisten met hun puntentotalen respectievelijk een tweede en eerste plaats in de wacht te slepen.

Na de prijsuitreiking startte het middagprogramma met optredens van de jeugd- en hoofdmeiden. De gardegroepen Pure als Evolution behaalden respectievelijk een tweede en een derde plaats, waardoor ook zij tijdens het NK op 16 en 17 april in Oelbroeck in Sint Anthonis strijden om de punten. Tevens kwalificeerde Pure zich met zijn score voor de Europese kampioenschapen op 6, 7 en 8 mei in de Brabanthallen in Den Bosch.

Daarna volgde de showgroepen, waarin de groep Extreme het spits afbeet en met haar dans de tweede plaats wist te bemachtigen. De danseressen van Explosion wisten met hun optreden vervolgens ook hun doel te bereiken door zich te plaatsen voor het EK.

Willemien Geurts en Priscilla de Boer mochten als laatste Bekse Klinkertjes dansen. Zij pasten hun dans na het toernooi in Helmond aan en konden hun ‘nieuwe’ dans aan alle aanwezigen laten zien. En met resultaat, want ze wonnen in hun categorie de eerste prijs.

“Al met al hebben we vele mooie punten en prijzen binnen mogen slepen. Met tranen van blijdschap en een hoop gejuich tot gevolg. We hebben als vereniging onwijs genoten van deze geweldige dag, georganiseerd door onze nieuwe toernooicommissie”, zo besluit Janne Hermens.

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes organiseert op 16 en 17 april de Nederlandse kampioenschappen in Oelbroeck in Sint Anthonis. Voor meer informatie over deze titelstrijd kijk op: https://www.ndo-danssport.nl/nk-2022/

Willemien Geurts en Priscilla de Boer.
De Mini stars.
 Pure kwalificeerde zich voor het NK en het EK.
Mila van Veghel.
Explosion plaatste zich voor het EK.