Vitality van De Bekse Klinkertjes debuteerde op het Europees kampioenschap.
Vitality van De Bekse Klinkertjes debuteerde op het Europees kampioenschap. Foto: Persfoto

Bekse Klinkertjes op EK: ‘Genieten!’

Sport

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes reisde afgelopen vrijdag af naar Den Bosch, waar vanaf 09.00 uur de eerste dag van de Europese kampioenschappen 2022 in De Maaspoort werd gehouden. 

Dit jaar was de Vierlingsbeekse club op alle drie de dagen vertegenwoordigd. “De vrijdag van het EK-weekend staat altijd in het teken van de juniorenklasse”, meldt trainster Janne Hermens. “Tijdens de Nederlandse kampioenschappen kregen de meiden van Vitality na hun promotie onverwachts te horen dat zij op het EK mochten dansen. Voor de eerste keer dansten zij in een nieuwe klasse, de sportklasse, en dat deden ze meteen op het EK! Hun droom werd werkelijkheid. De meiden wisten ondanks de zenuwen als team een heel mooie dans neer te zetten en hebben meer dan genoten!”

Een dag later was het de beurt aan de meiden van de jeugd. “Zij waren al bekend met het dansen op een Europees kampioenschap, want zij wisten zich al vaker te kwalificeren”, weet Hermens. “Maar ook deze groep had vanwege corona al twee jaar niet op het EK kunnen dansen. Dat was extra genieten dus! Nadat de meiden hun haar in de plooi hadden en hun make-up in gereedheid hadden gebracht, was het aan Gardegroep Pure om het podium op te gaan. In een spannende categorie wisten zij een negende plek te bemachtigen. Na deze dans was het voor hen nog niet gedaan. Ook de show, Extreme, mocht stralen op het podium en zij knalden er een prachtdans uit. Wat hebben de meiden en hun supporters van ze genoten! Zij wisten een mooie zevende plek in de wacht te slepen!”

Op de laatste EK-dag, 8 mei, kwamen het Bekse Klinkertjes-duo en -showgroep Explosion in actie. “Veel van deze meiden mochten voor het eerst op een Europees kampioenschap dansen en keken ernaar uit het podium te betreden, maar eerst was het de beurt aan het duo Willemien Geurts en Priscilla de Boer. Zij waren meer dan klaar om voor de laatste keer hun duodans aan de maar liefst zevenkoppige jury te laten zien. En wat deden ze dat goed. Ze lieten een foutloze dans zien, goed voor een zevende plaats. Ze genoten en straalden elke seconde die ze op het podium stonden.”

Vlak daarna mocht Explosion in een spectaculaire categorie van het hoogste niveau zijn dans laten zien. “Van zenuwen was weliswaar sprake, maar dat hield de meiden niet tegen”, vervolgt Janne Hermens enthousiast. “Vanaf de eerste seconde dat zij op het podium stonden, zag je de meiden knallen! Eenmaal van het podium af konden ze bijkomen en werd besproken wat een prachtervaring dit was. Zij wisten een mooie twaalfde plaats in de wacht te slepen.”

Hermens besluit: “Genieten was het kernbegrip dit weekend en dat hebben we zeker gedaan! Niet alleen hebben we genoten van de dansen die de meiden hebben neergezet, maar ook van het samen eten, het samen trainen, het samen gek doen, maar we zijn er vooral enorm trots op wat deze mooie vereniging heeft neergezet!”

Ook genieten van danssport bij De Bekse Klinkertjes? Kom dan op 11 mei een kijkje nemen tijdens de open training. Meer informatie over de vereniging staat op www.bekseklinkertjes.nl.