De groep Exertion van De Bekse Klinkertjes.
De groep Exertion van De Bekse Klinkertjes. Eigen foto

Dansseizoen barst los voor Bekse Klinkertjes

Sport

Dansvereniging De Bekse Klinkertjes draait weer op volle toeren. Nadat de groepen jeugd show en hoofdgarde in december 2021 hun eerste toernooi nog onder coronarestricties dansten, is het seizoen nu echt losgebarsten. “Al onze groepen van klein tot groot hebben inmiddels op het podium gestaan”, meldt trainster Janne Hermens. 

De ‘klinkertjes’ begonnen op 20 februari in Berghem, waar de juniorenmeiden voor het eerst na twee jaar weer voor de jury mochten stralen. “Ze vonden het onwijs spannend, maar toen ze van het podium afkwamen, bleek dat ze enorm genoten hadden! Ook soliste Mila van Veghel stond weer sinds lange tijd op het podium, van zenuwen was bij haar niets te merken. Ze had er de hele week al onwijs veel zin in om haar dans te laten zien, met mooie podiumplaatsen als resultaat. Ook de jeugd- en de hoofdmeiden hebben hun beste beentje weer voorgezet met mooie punten en podiumplaatsen als gevolg!”

Op 6 maart reisde de Vierlingsbeekse dansvereniging af naar Heesch. “Het weekend na het carnaval, waar we ook verschillende keren hebben mogen optreden voor de carnavalsverenigingen De Keieschieters en De Bliekers”, vervolgt Hermens. “Helaas kwam corona ook bij ons om de hoek kijken en was het voor de meiden van de hoofd niet mogelijk om te dansen. Gelukkig stonden Mila, de junioren en de jeugdleden hier wel op het podium. Garde jeugd Pure stond na bijna twee jaar ook weer op het podium en dat voelde weer als vanouds!”

Afgelopen zondag, 13 maart,  was de vereniging  te gast bij Ready-2-Dance in Gemert. “De hele vereniging deed mee”, weet Janne Hermens. “Onze allernieuwste, maar ook allerjongste, leden mochten eindelijk hun dans laten zien. Nog wat onwennig, maar met veel plezier genoten zij zichtbaar van hun optreden. Ook de nieuwe duo’s Noa Jansen en Danique Hendriks en Willemien Geurts en Priscilla de Boer presenteerden daar voor het eerst hun dansen aan de jury. Tevreden kwamen zij van het podium af. We genieten volop van de wedstrijden die weer plaats mogen vinden na lange tijd. Het is fijn dat echt alles weer normaal is en er daarom ook weer volledig gesupport kan worden. Dat geeft toch net die extra kick!”

Met nog drie toernooien op het programma voordat de Nederlandse kampioenschappen plaatsvinden, trainen de leden van De Bekse Kliinkertjes de komende tijd nog keihard door. 

Benieuwd naar de dansen? Zondag 3 april organiseert dansverenging De Bekse Klinkertjes haar eigen toernooi in de Pit in Overloon. Kijk voor meer informatie op www.bekseklinkertjes.weebly.com 

Mila van Veghel is er klaar voor.
De groep Extreme van De Bekse Klinkertjes.
De groep  Evolution.