Meedoen is een belangrijk thema als je het hebt over positieve gezondheid.
Meedoen is een belangrijk thema als je het hebt over positieve gezondheid. Foto: Pixabay

Dialoogavond over ‘meedoen’ in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

In het sportcafé van Vitaliteitcentrum Brabant vindt op dinsdag 23 januari vanaf 19.30 uur de eerste avond over het thema ‘Meedoen’ plaats.  Mee kunnen sporten, in de buurtapp, als vrijwilliger aan de slag gaan, een optreden of expositie bezoeken: het zijn allemaal voorbeelden van meedoen. Op je eigen manier actief bezig zijn met anderen in het dorp.

Het is een eerste in een serie van zeven avonden, ongeveer om de zes weken, die dit jaar gaan plaatsvinden en die allemaal voortkomen uit de verschillende pijlers van positieve gezondheid.

De dialoogavond is een initiatief van drie enthousiaste werkgroepleden van VIVA Gezondheid en Zorg. ‘Op dinsdag 23 januari gaat hopelijk een grote en brede groep mensen uit Vierlingsbeek en Groeningen met elkaar in dialoog over de vragen wat meedoen voor jou betekent, en wat dat kan betekenen voor je gezondheid’, zo melden ze aan onze redactie. ‘Samen praten over de mogelijkheden en moeilijkheden die er in het dorp liggen om je aan te sluiten bij dingen die je samen kan doen: van de harmonie tot DES, en van de Zonnebloem tot Gryphus. Van besturen tot een keer een expositie bezoeken of de buurvrouw op de hoek een kerstpakket brengen. Wat betekent het voor je? Wat doet je goed?’

Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten.