Voorlichting over CPO-project op woensdag 13 december in Vitaliteitscentrum Brabant.
Voorlichting over CPO-project op woensdag 13 december in Vitaliteitscentrum Brabant. Foto: Pixabay,

VIVA-domein Wonen houdt informatieavond over CPO-project

Vierlingsbeek

Het VIVA-domein Wonen houdt op woensdag 13 december vanaf 19.30 uur in het sportcafé van Vitaliteitscentrum Brabant een informatieavond over de mogelijke realisatie van een CPO-project in Vierlingsbeek en/of Groeningen. CPO is de afkorting voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. 

‘Vanuit de gemeenschap zijn ons al veel vragen gesteld hierover, en ook hebben we al een grote groep geïnteresseerden”, zo melden Roy Moeskops, Noah Baltussen en Jens Loenen namens de werkgroep. ‘Voor veel van deze geïnteresseerden zijn er overigens nog steeds veel vragen, en dat is volledig begrijpelijk. Daarom organiseren wij op 13 december een informatieavond, specifiek over CPO’.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt gastspreker Barry van Opbergen, die in Overloon het eerste CPO-project opzette, onder meer over hoe zo’n project van begin tot eind in elkaar steekt. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze informatieavond, waarop natuurlijk ook de mogelijkheid bestaat tot het stellen van vragen.

Er wordt gezorgd voor een kopje koffie en/of thee. Bij interesse graag van tevoren aanmelden via het mailadres  cpo@vierlingsbeek-groeningen.nl (dit is het juiste mailadres, in het eerdere bericht stond het niet juist). Maar last-minute binnenlopen mag natuurlijk ook. Via dit mailadres kunnen ook andere vragen over het CPO-project worden gesteld. 

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.  Ze kopen samen met anderen een stuk grond en bouwen daar huizen op. Bijvoorbeeld een rijtje woningen, een appartementencomplex of twee-onder-een-kapwoningen.