Op kerstavond worden er weer lichtjes bij de graven geplaatst.
Op kerstavond worden er weer lichtjes bij de graven geplaatst. Foto: Persfoto

LIchtjes op oorlogsgraven Overloon

Regionaal

In deze donkere tijd verdienen ook allen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid een herinnering. Zo ook de gesneuvelde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, zo ver van huis, hun laatste rustplaats in Nederland gekregen hebben. 

Om de bevrijders van toen de herinnering te geven die ze verdienen, steekt Stichting Overloon War Chronicles op kerstavond samen met de grafadoptanten en de veteranen van het Land van Cuijk, voor het zevende opeenvolgende jaar, bij alle graven een kaarsje aan. Daarnaast zijn alle tot nu toe bekende foto’s van de militairen te zien bij de graven.

Stichting Overloon War Chronicles nodigt belangstellenden hierbij uit om dit bijzondere moment met elkaar te delen, om samen stil te staan bij het ultieme offer dat de militairen voor onze vrijheid gebracht hebben. Op 24 december worden belangstellenden vanaf 15.30 uur van harte welkom geheten op de begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg 57 in Overloon, waar net voor het vallen van de avond de kaarsjes worden ontstoken.  Ook worden er door de veteranen op deze avond kaarsen geplaatst worden op de begraafplaatsen in Grave, Westerbeek en Sint Anthonis.

Het programma:
15.30-15.45 uur: inloop met muziek van Fanfare de Vriendenkring;
16.00 uur: openingswoord Overloon War Chronicles;
16.15 uur Last Post;
16.20 uur: plaatsen van de kaarsjes;
16.30-17.30 uur: samenzijn op de begraafplaats in Overloon.