Een foto bij een graf van een in WOII gesneuvelde Britse militair.
Een foto bij een graf van een in WOII gesneuvelde Britse militair. Archieffoto: Albert Hendriks

Foto’s bij Overloonse oorlogsgraven

Regio

Op 4 mei wordt in heel Nederland stilgestaan bij alle oorlogsslachtoffers in het verleden en heden. De Britse begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon is hierin geen uitzondering. Ter ere van de Nationale Herdenking worden op deze dag de slachtoffers van het geweld tijdens de tweede Wereldoorlog in Overloon, Nederland en heel Europa herdacht. 

De Nationale Herdenking met daaropvolgend Nationale Bevrijdingsdag zijn twee bijzondere dagen waarop gevoelens van dankbaarheid, verdriet, bewondering, verwondering en verbijstering elkaar afwisselen en op deze dagen heel dicht bij elkaar liggen. Vrijheid is ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend, ook al voelt dat soms wel zo voor velen van ons. 

Stichting Overloon War Chronicles plaatst op 4 en 5 mei foto’s  van alle tot nu toe bekende gezichten bij de graven. Dankzij de intensieve zoektocht van diverse researchers zijn momenteel al meer dan de helft van de 281 foto’s gevonden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de begraafplaats tijdens deze dagen te bezoeken en stil te staan bij onze vrijheid.

Ook kunnen ze op 4 mei deelnemen aan het herdenkingsprogramma van Stichting Herdenking Slag om Overloon, vanaf 19.15 uur in de St. Theobalduskerk in Overloon.

Voor meer informatie kijk op de  website www.overloonwarchronicles.nl of op de socialmediakanalen van de stichting.