Lichtjes bij de graven op Overloon War Cemetery aan de vooravond van Kerstmis.
Lichtjes bij de graven op Overloon War Cemetery aan de vooravond van Kerstmis. Archiefoto: Albert Hendriks

Presentatie Overloon War Chronicles

Regionaal

Overloon War Chronicles (OWC)  houdt op vrijdag 13 oktober vanaf 19.30 uur een presentatieavond in gemeenschapshuis De Pit aan het 14 Oktoberplein 2 in Overloon.

De eerste lezing wordt gegeven door Kamil Aerts en gaat over Bewoond-Bezet-Bevrijd. Als tweede komt Piet Peters aan het woord over De week van de Amerikanen.

Op zaterdag 14 oktober, de Bevrijdingsdag van Overloon, plaatst OWC 155 (van in totaal 281) foto’s bij de graven zodat de mannen die daar liggen een ‘gezicht’ krijgen. Ook worden er bloemen gelegd door adoptanten en andere geïnteresseerden. Er wordt nog volop gewerkt om meer foto’s en verhalen te vinden. Alle hulp en ondersteuning hierbij, is van harte welkom. Voor meer informatie: www.overloonwarchronicles.nl.

Overloon War Cemetery is een Brits ereveld aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon.  Op één na (een Nederlandse soldaat) zijn de 280 graven hier Brits. 265 soldaten en 14 vliegers. De meesten sneuvelden tijdens de gevechten van oktober en november 1944. De regio ten zuiden en westen van de Maas werd toen bevrijd van de Duitsers. De Slag om Overloon vond toen plaats.