Archieffoto Overloon War Cemetery, een Brits ereveld aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon.
Archieffoto Overloon War Cemetery, een Brits ereveld aan de Vierlingsbeekseweg in Overloon. Foto: Albert Hendriks

Rondleidingen War Graves Week in Overloon

Regio

Overloon is een van de 23.000 plaatsen over de hele wereld, waar de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) begraafplaatsen heeft.

Zij beheren deze begraafplaatsen en vele worden door hun eigen teams onderhouden en verzorgd, zo ook in Overloon met 281 graven; 280 van mannen uit het Gemenebest en een Nederlander. Voor het derde jaar op rij organiseert de Commonwealth War Graves Commission een War Graves Week. Dit is een week waarin wereldwijd de oorlogsgraven en -begraafplaatsen van het Britse Gemenebest centraal staan.

Het thema van War Graves Week 2023 is Discover, Learn, Remember. In het kader van deze week verzorgen de Overloon War Chronicles en de Commonwealth War Graves Commission twee rondleidingen waarin zij vertellen over het werk dat het CWGC doet. Ook worden individuele verhalen verteld over enkele mannen, die hun leven gegeven hebben, voor de vrijheid en die op de begraafplaats begraven liggen. De rondleidingen zijn op zaterdag 20 mei om 10.30 uur en maandag 22 mei om 19.00 uur.

Voor inlichtingen en/of aanmeldingen: www.eventbrite.com/e/tickets-gratis-rondleiding-op-overloon-war-cemetery-persoonlijke-verhalen-633161792967.