De Laurentiuskerk is ingericht voor de ontvangst, komende zaterdag vanaf 14.30 uur,  van oud-burgemeester Van Soest.
De Laurentiuskerk is ingericht voor de ontvangst, komende zaterdag vanaf 14.30 uur, van oud-burgemeester Van Soest. Foto: Persfoto

Ook muzikaal afscheid oud-burgemeester Van Soest

Vierlingsbeek

Vierlingsbeek maakt zich op voor het afscheid van oud-burgemeester Karel van Soest. Speciaal voor deze gelegenheid brengen smartlappenkoor Van Heure Zinge (VHZ), harmonie De Herleving en Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) in de kerk een aantal liederen gezamenlijk ten gehore, waaronder You’ll Never Walk Alone, Conquest of Paradise en het Vierlingsbeeks volkslied. Klik voor een korte impressie van de generale repetitie van afgelopen dinsdagavond hier. De bijeenkomst in de kerk begint om 14.30 uur.

De voormalig burgemeester wordt daarvoor vanaf 14.00 uur in  klein gezelschap ontvangen in het Koningskerkje. Vanaf 16.00 uur begint Uut ut Köpke van Karel in Gryphus. Organisaties en inwoners van Boxmeer krijgen tijdens de verschillende ‘uitzwaaibijeenkomsten’ gelegenheid om afscheid te nemen van hun voormalige eerste burger.

Van Soest (70) stopte als burgemeester vanwege zijn pensioen. Hij ging nog door totdat de fusiegemeente Land van Cuijk op 1 januari 2022 een feit werd. Met een tour nam hij vorig jaar samen met zijn vrouw Mieke afscheid van een groot aantal dorpen in de gemeente Boxmeer. Vanwege corona werd het afscheid van Vierlingsbeek uitgesteld. Komende zaterdag is het dan eindelijk toch zover.

Zie voor het totale programma het eerdere bericht op deze website.

Afscheid Van Soest met muziek, dans, puzzel en Uut ut Köpke van Karel