Burgemeester Van Soest en zijn vrouw Mieke namen onlangs al afscheid van Overloon, op 27 november zijn ze te gast in Vierlingsbeek.
Burgemeester Van Soest en zijn vrouw Mieke namen onlangs al afscheid van Overloon, op 27 november zijn ze te gast in Vierlingsbeek. Foto: Albert Hendriks

Vierlingsbeek zwaait burgemeester Van Soest uit

Vierlingsbeek

Burgemeester Karel van Soest neemt zaterdagmiddag 27 november afscheid van Vierlingsbeek. Tijdens dit bezoek worden de dan geldende coronamaatregels gehanteerd. Ook wordt het aantal bezoekers in de gaten gehouden, zo meldt het organiserende comité, dat samen met inwoners en verenigingen een gevarieerd afscheidsprogramma voor Van Soest in elkaar heeft getimmerd.  

Van Soest (70) stopt omdat hij met pensioen gaat. De burgemeester gaat nog door totdat de fusiegemeente Land van Cuijk op 1 januari 2022 een feit is. Van Soest was achttien jaar burgemeester in Boxmeer. De VVD’er begon op 1 september 2003 als burgemeester in Boxmeer na een burgemeestersreferendum. Eerder was hij wethouder in Waddinxveen en burgemeester in Heel. Met een tour neemt hij samen met zijn vrouw Mieke afscheid van alle dorpen in de gemeente Boxmeer. 

Het programma in Vierlingsbeek: 

  • Om 14.00 uur is er een ontvangst in kleine kring in het Koningskerkje. Hierbij zijn tien kinderen van de basisschool aanwezig die hiervoor uitgeloot zijn.
  • Om 14.00 uur gaan tevens de deuren van de Laurentiuskerk open, waar de inwoners van Vierlingsbeek onder meer kunnen genieten van een concert van harmonie De Herleving, waarin ook het Bèks volkslied wordt gespeeld. Ook enkele andere verenigingen maken hierbij hun opwachting.
  • Mensen die dat willen, mogen een wens voor de burgemeester noteren op een speciaal vlaggetje. Dat vlaggetje kan na afloop van de bijeenkomst in de kerk in de Bèkse toren, die vooraan de kerk staat, worden gestopt. Dit vlaggetje is tevens bijgevoegd als los inlegvel bij de editie van deze week van dorpsblad Globaal. Extra exemplaren zijn af te halen bij Bibliobeek en PLUS Verbeeten.
  • Om 15.30 vertrekt de burgemeester in optocht (inwoners mogen aansluiten) naar JOC Gryphus, waar een speciale editie van ‘Uut ut Köpke van Karel’ wordt gepresenteerd. Achttien jaar geleden was bij JOC Gryphus ook de eerste kennismaking met -   toen nog - burgemeesterskandidaat Karel van Soest. Op zaterdag 27 november wordt hij in het jongerencentrum symbolisch en in stijl uitgezwaaid.  
  • Onderweg naar Gryphus vinden enkele (buiten)activiteiten plaats. ‘Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk inwoners van Vierlingsbeek een erehaag zouden willen vormen onderweg van de kerk, via de Spoorstraat en de Grotestraat naar Gryphus’, schrijft het organisatiecomité. ‘Het is ook leuk en gezellig als er aan alle panden vlaggen uit zouden gaan’.  
  • Om 17.00 uur wordt het afscheidsbezoek afgesloten.