Sinds vorig jaar wordt in De Maasheggen een druktemeting gehouden.
Sinds vorig jaar wordt in De Maasheggen een druktemeting gehouden. Foto: Persfoto

De Maasheggen populairst op zondagen met mooi weer

Regio

Sinds vorig jaar wordt bij drie toegangspoortlocaties (De Schutkooi in Vortum-Mullem, Het Veerhuis in Oeffelt en bij het voormalige De Meerstoel in Sambeek) bijgehouden hoe druk het is in De Maasheggen. Met een slimme techniek kan, op basis van wifi-gegevens, worden vastgesteld hoeveel fietsers, wandelaars en automobilisten er dagelijks passeren. De door het Boxmeerse bedrijf Cybox ontwikkelde meting voldoet aan alle voorwaarden van de privacywetgeving; uit de resultaten kan niet worden opgemaakt wíe voorbij zijn gekomen.

Uit de eerste resultaten van de druktemeting blijkt dat het gebied De Maasheggen vooral populair is op zondagen met mooi weer. Ook de zaterdag scoort, buiten het seizoen, goed. Opvallend is verder dat het op woensdagen drukker is dan op andere doordeweekse dagen.

De druktemeting laat ook zien dat na september de drukte fors afneemt en dat er in de wintermaanden alleen incidenteel nog sprake is van meer dan gemiddelde drukte. ‘Omdat de druktemeting nog geen jaar wordt gebruikt, kan nog geen vergelijking worden gemaakt met eerdere resultaten en is dus ook niet duidelijk of het in de afgelopen jaren drukker is geworden in De Maasheggen’, zo meldt Maasheggen Unesco
in de nieuwsbrief van mei 2022.