Clubkampioenen en finalisten samen op de foto.
Clubkampioenen en finalisten samen op de foto. Foto: eigen foto

Clubkampioenen kruisboogschieten vlak gilde Groeningen

Groeningen

Onder het genot van een hapje en een drankje vond vrijdagavond 1 maart bij het Groeningse St. Anthonius en St. Nicolaasgilde de finale plaats van de clubkampioenschappen kruisboog vlak.

Tijdens dit seizoen (2023-2024) waren voor deze strijd negen wedstrijdavonden ingeruimd met deelname van in totaal 21 deelnemers. Om mee te kunnen dingen naar de prijzen tijdens de finale diende elke deelnemer minimaal vijf series (100 schoten) te schieten. Alleen voor de beginnende schutters en voor de opgelegde schutters werd een uitzondering gemaakt. Zij moesten minimaal drie series (dus 60 schoten) schieten om kans te maken op de prijzen.

Er werd dit seizoen in vijf klassementen (A, B, C, opgelegd A en opgelegd B) geschoten.

Uitslagen:
Opgelegd B: Maik Vloet eerste plaats, Gonnie Geraads tweede plek (met maar 0,12 punten verschil);
Opgelegd A: Theo Vervoort eerste plaats, tweede plek Jac Gerrits;
Klasse C: Louis Leeijen eerste plaats, tweede plek Chris Rijnen;
Klasse B: Tinie Martens eerste plaats, tweede plek Rinus Thijssen, derde plek Anja Elbers;
Klasse A: Veronique Rijnen eerste plaats, tweede plek Jac Gerrits, derde plek Jens Loenen.

In de A-klasse stonden voor aanvang van de slotavond verschillende schutters er erg goed voor. Met  een score van 192 punten (van de 200) was het uiteindelijk Veronique Rijnen die qua score net boven meervoudig clubkampioen Jac Gerrits eindigde. Met een gemiddelde score van 187 uit 100 schoten won ze de klasse A en werd daarmee ook gekroond tot nieuwe clubkampioen. 


Wisselbeker en eeuwige roem voor Veronique Rijnen.

Om het spelelement nog leuker te maken, worden ook de zogeheten 10+ schoten meegeteld. Een 10+ schot is als er precies in het midden wordt geschoten. Om deze prijs streden alleen de deelnemers aan de ‘niet opgelegd’-onderdelen. Er werd tijdens de negen schietdagen in totaal 141 keer een 10+ geschoten. Jac Gerrits won nipt het 10+ klassement, voor Jens Loenen.

‘We hebben dit seizoen afgesloten met een zeer gezellige en drukke finale-avond. De prijzen werden uitgereikt door onze hoofdman Gert-Jan de Wijse’, meldt het bestuur. ‘Voor nu kunnen we nog verder oefenen voor het seizoen 2024-2025. Dit doen wij op maandagavond vanaf 19.30 uur in ons clubgebouw De Lemse Kuul.  Sinds kort is er de mogelijkheid om tijdens de oefenavonden jeu de boules te spelen. Dit wordt ook door onze leden erg gewaardeerd en goed beoefend. Deze avonden zijn vrij voor iedereen om te komen kijken of om zelf ook een aantal schoten te lossen met de kruisboog of een balletje te gooien’. 

Komt dat schot.....
De wisselbeker voor de clubkampioen in de A-klasse.
Komt dat schot....