Eigenaar Berni Kusters en Frank Tielemans, de nieuwe receptionist van autobedrijf Kusters,
Eigenaar Berni Kusters en Frank Tielemans, de nieuwe receptionist van autobedrijf Kusters, Foto: Persfoto

Autobedrijf Kusters op weg naar gouden jubileum: ‘We willen die dorpse garage blijven’

Vierlingsbeek

Autobedrijf Kusters is al bijna een halve eeuw een begrip in de regio. Over ruim drie maanden, op 1 juli 2024, viert het Vierlingsbeekse autobedrijf zijn gouden jubileum. “Dat doen we niet met een receptie ofzo”, zegt eigenaar Berni Kusters. “We houden het feestje intern, samen met onze personeelsleden. Ik hou er niet zo van om in een rijtje te gaan staan om handjes te schudden.”

Hij zegt het met een lach. Berni Kusters heeft net een aantal klanten rondgeleid door de showroom, waarin zowel tweedehandse als, zoals hij het omschrijft, ‘karaktervolle’ auto’s staan. “Unieke auto’s, ook een aantal oldtimers. Maar onze hoofdactiviteit is tegenwoordig de verkoop van occasions. Online gaan we voor klanten op zoek naar de door hen gewenste auto. Vaak zijn dat klanten die al jaren bij ons komen. Dan weet je wel ongeveer wat ze willen. Als we een match denken te hebben gevonden, dan gaan we die auto op locatie bekijken. Zodat we ook zeker weten dat onze klanten een voor hun perfecte auto in technisch goede staat kopen. Maar we hebben ook een aantal occasions in onze showroom staan.”

De markt van occasions is rigoureus veranderd, vervolgt Berni. “Vroeger stond onze showroom vol met occasions in verschillende soorten, maten, merken en kleuren. Allemaal net zo mooi, maar precies wat de klant niet zocht. Nu maken we slim gebruik van de transparantie van het internet. Geen 75 auto’s op voorraad, maar een online keuze uit meer dan 415.000 auto’s. Vaak staat de gekozen auto al binnen 24 uur in Vierlingsbeek en wordt die volgens de afgesproken condities snel afgeleverd bij de klant. Die werkwijze bevalt uitstekend. Je hoeft niet meer de hele dag in de showroom te zijn in afwachting van die ene klant die misschien wel of niet komt. En die vervolgens wel of niet een auto bij je koopt.”

Laagdrempelig, eerlijk en servicegericht. Dat is waar autobedrijf Kusters voor staat sinds 1974. Ook vijftig jaar later, vindt Berni, die in 2006 de zaak van zijn vader Frans en moeder Lucy overnam. “We werken dagelijks aan het verbeteren van onze dienstverlening en met succes, want onze klanten waarderen ons bedrijf vooral dankzij het werk van onze medewerkers met een 9,6. Ja, we hebben een aantal roerige jaren achter de rug, waarin we onder meer vanwege mijn gezondheid hebben besloten om met minder personeelsleden en met minder vestigingen te gaan werken. Dat geeft mij ook de rust en de tijd om te doen waar ik goed in ben: mensen helpen bij het vinden van hun juiste auto. We zoeken ze van tevoren al uit en streven daarbij, zonder bombarie, naar honderd procent kwaliteit. De afgelopen jaren hebben we tot volle tevredenheid van onze klanten al heel wat zoekopdrachten voltooid en afgeleverd.”

Daarnaast beschikt Kusters ook over een eigen werkplaats, die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in Peugeot en Citroën. Als universele specialist voert het autobedrijf aan de Grotestraat in Vierlingsbeek ook onderhoud, keuringen en reparaties uit aan alle merken auto’s. “Wij werken volgens hoge kwaliteitseisen en met succes”, weet Berni. “Van onze klanten rijdt 99,5% zonder uitval door technische problemen door jaarlijks het onderhoud aan de auto bij Kusters te laten uitvoeren. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan staan we uiteraard dag en nacht klaar met onze nationale pechhulp.”

Kort samengevat: Autobedrijf Kusters is een bedrijf dat alle diensten op autogebied levert. “Ons doel is een dorpse garage blijven. Onze vaste klanten zijn te vinden zijn in een straal van 60 km rondom Vierlingsbeek. We gaan ervoor zij hun volgende auto weer bij ons kopen.” Met een grijns: “Want alhoewel ik niet de meest commerciële verkoper ben, ook bij ons moet de schoorsteen natuurlijk wél blijven roken. We gaan vol vertrouwen op naar ons gouden jubileum!”

Dat gebeurt met een nieuwe receptionist. Sinds 1 maart 2024 is Frank Tielemans uit Groesbeek in dienst getreden bij Kusters. “Als mijn rechterhand. Frank heeft veel ervaring en kent de autobranche door en door. Hij zal me zowel bij onze verkoop- als werkplaatswerkzaamheden ondersteunen. Ik ben blij dat hij voor ons bedrijf heeft gekozen.”

Autobedrijf Kusters BV, Grotestraat 69, 5821 AB Vierlingsbeek, telefoon 0478-63190, e-mail info@autokusters.nl, website www.autokusters.nl