'Is de tijdelijke omleiding op het fietspad nog wel nodig?', vraagt de dorpsraad zich af.
'Is de tijdelijke omleiding op het fietspad nog wel nodig?', vraagt de dorpsraad zich af. Foto: Persfoto

‘Omleiding verkeersgevaarlijk, das heeft zich verplaatst’

Vierlingsbeek

De dorpsraad van Vierlingsbeek vraagt de gemeente Land van Cuijk of de tijdelijke omleiding op het fietspad langs de Grotestraat tussen Vierlingsbeek en Maashees nabij huisnummer 127 nog wel nodig is. De bypass is ter plekke gemaakt vanwege de aanwezigheid van een dassenburcht, die in de grond zowel naast als onder het fietspad ligt. 

In de dorpsraadvergadering van 6 februari werden hierover ernstige zorgen geuit als het gaat om de verkeersveiligheid ter plaatse. ‘Doordat mollen deze afzetting omhoogduwen, is er gevaar voor fietsers’, zo schrijft de dorpsraad. ‘Voor onder andere schoolgaande kinderen die er in het donker langs fietsen is deze situatie erg gevaarlijk. Bovendien werd in de vergadering aangegeven dat de das zichzelf al verplaatst heeft, zo’n twintig meter verderop’. 


De dorpsraad vraagt de gemeente dan ook om te controleren of de das zich nog op deze locatie bevindt. Zit het dier nog wel onder het fietspad? ‘Zo nee, kan wat ons betreft het fietspad weer hersteld worden zoals het oorspronkelijk was. Zo ja, dan vragen wij u om kritisch te kijken naar de verkeersveiligheid op deze plek’.

Zowel dassen als dassenburchten zijn wettelijk beschermd.