Harm Thijssen, voorzitter JOC, ontvangt de cheque uit handen van May Roosen van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen,
Harm Thijssen, voorzitter JOC, ontvangt de cheque uit handen van May Roosen van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, Persfoto

Rabobank steunt JOC bij duurzaamheidsinvesteringen

Vierlingsbeek

Harm Thijssen, voorzitter van de Stichting Jeugd OntspanningsClubs Vierlingsbeek-Groeningen (in de volksmond ‘het JOC’), nam de cheque van 7500 euro van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen afgelopen week dankbaar in ontvangst.  Vanwege het 125-jarig bestaan van de bank was er een eenmalig fonds van 125.000 euro opgericht voor investeringen in haar leefgebied om te besteden aan duurzame projecten en initiatieven. 

De initiatiefnemers van duurzaamheidsprojecten konden een aanvraag indienen ter ondersteuning van hun project. Ook het JOC deed een verzoek voor een bijdrage uit het fonds om projecten te kunnen uitvoeren, zoals het aanbrengen van plafondisolatie in de gang en het clublokaal en de inbouw van een warmteterugwininstallatie in het ventilatiesysteem (om zo de warmte die anders verloren gaat via het ventilatiesysteem terug te winnen en weer in te blazen in de grote zaal). Tevens wil het JOC een elektrische naverwarming inbouwen in het ventilatiesysteem om zo de overcapaciteit van de zonnepanelen efficiënt in te zetten.

Door de bijdrage vanuit het duurzaamheidsfonds kunnen deze projecten worden gerealiseerd. Hierdoor wordt zuiniger omgegaan met energie en de uitstoot van CO2 verminderd. ‘Een win-winsituatie dus, waarvoor het JOC Rabobank Land van Cuijk hartelijk dankt’, zo meldt het bestuur.