Brent Achten scoorde zondag zijn eerste officiële treffer voor Gemert.
Brent Achten scoorde zondag zijn eerste officiële treffer voor Gemert. Foto: Website Gemert

Brent Achten scoort voor Gemert, door naar volgende bekerronde

Sport

Voetballer Brent Achten (21) uit Vierlingsbeek heeft zich met zijn ploeg Gemert geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Zijn team won zondagmiddag met 2-4 (0-2) van het Utrechtse Kampong en gaat maandag in de pot voor de loting voor de play-offs, die gepland staan voor 19, 20, 21 september. Achten, die voor dit seizoen de overstap maakte van eersteklasser Volharding in zijn woonplaats, maakte als verdedigende middenvelder in zijn eerste officiële wedstrijd voor Gemert meteen de openingstreffer voor de zwart-witten.

Gemert, dat net als Kampong in de derde divisie speelt, maakte het zich in de tweede helft bij een op het oog comfortabele 0-2 voorsprong onnodig moeilijk. Vlak na de rust drukte Kampong Gemert meteen terug. Dat leidde tot een paar dreigende situaties en al snel tot de aansluitingstreffer. De scheidsrechter gaf een penalty na een overtreding van Brent Achten en die werd feilloos benut: 1-2. De Vierlingsbekenaar moest vervolgens met een knieblessure het veld verlaten.

Ook daarna stoomde de thuisploeg vol energie door en binnen een paar minuten stond de 2-2 al op het scorebord. Maar de gasten toonden daarna veerkracht en langzaam keerde het evenwicht terug en wist Gemert met twee doelpunten alsnog de belangrijke bekerzege in de eerste voorronde te pakken.

Maandag wordt duidelijk tegen wie Gemert speelt in de tweede bekervoorronde. Komende zondag staat voor Gemert de eerste competitiewedstrijd op de agenda, uit tegen TEC in Tiel. Brent Achten verwacht dan weer fit te zijn, zo meldt hij. “Mijn knie is nu ietwat stijf door een tik, maar ik denk wel dat ik zondag kan voetballen.”

Hieronder het wedstrijdverslag op de website van Gemert.

Gemert naar volgende ronde beker - Voetbalvereniging Gemert (vvgemert.nl)