Judoka's van Randori en Bushi samen op de foto.
Judoka's van Randori en Bushi samen op de foto. Foto: eigen foto

Uitwisseling judoclub Randori bij Bushi in Arnhem

Sport

Judovereniging Randori Vierlingsbeek is met haar leden van achttien jaar en ouder op uitwisseling geweest bij Bushi in Arnhem. In de dojo van Bushi kwamen negen leden van de Vierlingsbeekse club in actie tegen hun Arnhemse leeftijdsgenoten. Eerder kwamen de judoka’s van Bushi naar Vierlingsbeek voor een vergelijkbare ontmoeting.

Centraal tijdens deze uitwisseling tussen beide vereniging stonden verschillende oefeningen, zowel op de grond als staand. De uitwisselingen vond plaats in het kader van samenwerking en een veilig sportklimaat, gericht op duurzaam sporten op ieders eigen niveau. Bush is een bekende naam in de judowereld, judoka’s van de Arnhemse vereniging namen en nemen geregeld deel aan nationale en internationale topwedstrijden. Randori-trainer Daniël Kuijpers is opgeleid bij Bushi. De twee judoclubs blijven ook in de toekomst samenwerken.


Judoka’s van beide verengingen met elkaar in de weer op de Arnhemse tatami. 

Volgende week staat bij de Vierlingsbeekse vereniging, die momenteel zo’n zestig leden telt,  het zogeheten ouder/kind-judo op het programma. Op 25 juni wordt er gestreden om de verschillende titels tijdens de clubkampioenschappen.