Volharding hoopt zich zondag door winst op NEO te plaatsen voor de finale van de play-offs voor een plek in de vierde divisie.
Volharding hoopt zich zondag door winst op NEO te plaatsen voor de finale van de play-offs voor een plek in de vierde divisie. Foto: Toon Gerrits

Extra plaatsje vrij in vierde divisie door wegvallen OFC

Sport

Volharding speelt komende zondag in de play-offs voor handhaving in/ promotie naar de vierde divisie in de halve finale (enkel duel) tegen NEO, een voetbalclub uit de Overijsselse plaats BorneDe wedstrijd tussen de twee eersteklassers begint om 14.30 uur op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Voor de ploeg uit Overijssel, net als Volharding vorig jaar nog uitkomend in de tweede klasse, staat een busreis van een kleine 150 kilometer naar Vierlingsbeek op het programma. 

De KNVB heeft de nacompetitie in de derde divisie en vierde divisie zondag, na het per direct terugtrekken van het eerste elftal door OFC uit Oostzaan, een van de degradanten in de tweede divisie, aangepast. Zo is er onder meer een extra plekje vrij in de vierde divisie. 

Mocht Volharding zondag van NEO winnen en de week erop verliezen, dan spelen de roodwitten nog een minicompetitie met de twee andere verliezend finalisten voor een extra open plek in de vierde divisie. Die data staan gepland op donderdag 22 juni, zondag 25 juni en donderdag 29 juni. Bij twee keer winst kan de Vierlingsbeekse ploeg promotie vieren. Bij verlies komende zondag zit het seizoen erop.