Ron Koenen (links) en Volharding-voorzitter Roel Gerrits.
Ron Koenen (links) en Volharding-voorzitter Roel Gerrits. Foto: Toon Gerrits

Ron Koenen assistent-trainer Volharding

Sport

Ron Koenen (51) wordt volgend seizoen assistent van hoofdtrainer Ruud Jenneskens bij Volharding 1. Dat heeft de Vierlingsbeekse voetbalvereniging zojuist bekendgemaakt. 

Koenen is geen onbekende bij de club. Hij verdedigde, na de jeugdopleiding bij VVV-Venlo te hebben doorlopen, in de jaren negentig (buiten een uitstapje van twee jaar naar UDI’19) de rood-witte clubkleuren van de Vierlingsbeekse voetbalvereniging. Tevens is hij al jarenlang lid van de technische commissie van Volharding en schreef hij samen met Wim Moorman het jubileumboek ‘Volharding, dat is onze naam’, dat ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan in mei 2014 werd uitgegeven. Koenen, journalist/ tekstschrijver van beroep, is afkomstig uit Lottum, maar al meer dan 25 jaar woonachtig in Vierlingsbeek, waar hij als jonge voetballer de liefde vond en met veel plezier met zijn gezin woont.

“Het lijkt me enorm leuk en leerzaam om samen met Ruud Volharding 1 te gaan trainen en coachen”, zegt hij op de clubwebsite. “Ik liep al langer met het idee rond om op een mooi niveau als trainer in het voetbal aan de slag te gaan. Daar ga ik nu ruimte voor maken in mijn leven. De kans bestaat dat ik ook een trainerscursus ga volgen, wie weet. Fijn dat ik als oud-speler aan de hand van Ruud de kans krijg om ervaring als trainer op te doen bij ‘mijn’ club.”

Rob Branje, voorzitter van de technische commissie, is blij met het jawoord van de voormalige voorstopper. “Ron heeft van jongs af aan op heel hoog niveau getraind en gevoetbald. Daarbij komt dat hij de vereniging door en door kent. En wij kennen hem. Het is belangrijk dat de assistent de spelersgroep kent en aanvoelt. We denken dat Ruud en Ron zowel technisch, tactisch en als persoon goed matchen. De klik in de gesprekken was er in ieder geval.”

Ron Koenen is als eigenaar van Koenen Media & Communicatie ook initiatiefnemer van deze I love-website.