VVV-Venlo traint komende zondag om 15.00 uur op het hoofdveld van Volharding.
VVV-Venlo traint komende zondag om 15.00 uur op het hoofdveld van Volharding. Foto: Persfoto

VVV-Venlo traint op kunstgras Volharding: ‘We helpen graag’

Sport

VVV-Venlo traint komende zondag om 15.00 uur op het hoofdveld van Volharding. “Ons kunstgrasveld ligt er gewoon prima bij. Waar we clubs kunnen helpen, doen we dat. Dat geldt natuurlijk ook voor VVV”, meldt voorzitter Roel Gerrits.

Ook alle thuiswedstrijden van de Vierlingsbeekse club gaan, zoals het er nu naar uitziet, komend weekend gewoon door. “De afgelopen weken hebben meerdere amateurclubs en profclub Racing Genk uit België gebruikgemaakt van ons veld. Met dank aan al onze vrijwilligers die zorgen dat het veld er op en top bij ligt.”

VVV-Venlo traint bij Volharding een dag voor de competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen ADO Den Haag. Die werd opnieuw ingepland op maandag 22 januari om 20.00 uur. Donderdag werd het duel, dat aanvankelijk afgelopen vrijdag gespeeld zou worden, al afgelast vanwege een onbespeelbaar veld.

Het veld in Covebo Stadion - De Koel - is door het winterse weer in Venlo bedekt met een flinke laag sneeuw én een harde laag ijs, waardoor de grasmat momenteel onbespeelbaar is. Hoewel VVV nadrukkelijk heeft aangegeven dat het veld waarschijnlijk ook maandag nog onbespeelbaar zal zijn, heeft de KNVB toch besloten de wedstrijd op maandag in te plannen. In aanloop naar maandagavond zal het veld meerdere keren opnieuw beoordeeld worden, zo meldt de Venlose voetbalvereniging op haar website. 

Aangekochte tickets voor de wedstijd blijven geldig voor maandagavond. Supporters met losse tickets die maandag verhinderd zijn, kunnen hun tickets omruilen voor tickets voor een andere thuiswedstrijd van VVV in het huidige seizoen. Hiervoor kan een mailtje gestuurd worden naar ticketing@vvv-venlo.nl