Op sportpark Soetendaal wordt vandaag en komende donderdag door Volharding 1 een competitieduel gespeeld.
Op sportpark Soetendaal wordt vandaag en komende donderdag door Volharding 1 een competitieduel gespeeld. Foto: Persfoto

Carnaval: uitduel wordt thuisduel Volharding

Sport

Volharding speelt op donderdag 24 februari om 20.15 uur tegen Vianen Vooruit. Dit duel in de tweede klasse F stond op zondag 27 februari in Vianen gepland, maar is vanwege carnaval naar voren gehaald. “En omdat Vianen Vooruit geen veldverlichting heeft op het hoofdveld, hebben we gezamenlijk en in overleg met de KNVB besloten de wedstrijd op ons sportpark te spelen”, meldt Volharding-voorzitter Roel Gerrits. De KNVB geeft amateurclubs die optie vanwege het feit dat het feest van de zotten toch (in aangepaste vorm) door kan gaan.

Beide ploegen wilden op carnavalszondag liever niet voetballen, vandaar dat ervoor is gekozen om de wedstrijd naar komende donderdagavond te verzetten. “Zo wordt de competitie niet verder vertraagd en wordt de wedstrijd toch gespeeld. Een gezellige bijkomstigheid is dat we na de wedstrijd gezamenlijk het glas kunnen heffen tijdens ons carnavalsfeest in de kantine”, besluit Gerrits met een lach.

Op zondag 22 mei staat ditzelfde duel, maar dan in Vianen, opnieuw op de rol.

Titelkandidaat Volharding speelt vanmiddag thuis tegen Heeswijk. Dit duel start op 14.30 uur.