De Maas in Vierlingsbeek.
De Maas in Vierlingsbeek. Foto: Eigen foto

Campagne Maas in het Midden ook in 2024

Regionaal

Anderhalf jaar geleden zijn Visit Land van Cuijk en Visit Noord-Limburg de campagne Maas in het Midden gestart. Via een gezamenlijke website worden fiets- en wandelroutes aangeboden, die over beide oevers van de Maas gaan en minimaal tweemaal de Maas oversteken. De routes lopen onder meer door De Maasheggen, over de Mookerhei en door De Maasduinen.

Bezochten in het eerste half jaar 14.000 bezoekers de website maasinhetmidden.nl, afgelopen jaar waren dat er al 43.000. Samen ondernamen ze 110.000 acties op de website, van het bekijken van een pagina tot het downloaden van een route.

Voor de beide Visit-organisaties het bewijs dat er nog volop potentie zit in deze campagne, die vooral via sociale media wordt gepromoot. ‘Alle reden dus om door te gaan met Maas in het Midden, waarbij we in 2024 nadrukkelijker ook de bezienswaardigheden die fietsers en wandelaars onderweg tegenkomen willen uitlichten, in zowel de routebeschrijvingen als in de campagne’, meldt Visit Land van Cuijk in zijn nieuwsbrief.