X-Tinxion, de headliner van de Beukfeestavond
X-Tinxion, de headliner van de Beukfeestavond Foto: Persfoto

Beukfeest met drie bands bij Gryphus

Vierlingsbeek

Het Vierlingsbeekse podium Gryphus gaat weer beuken en heeft op zaterdag 28 januari weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 38e aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol metalen muziek met een thrashmetalline-up: vanavond spelen X-Tinxion, Razorblade Messiah en Headless Hunter de plinten van de muur.

Headless Hunter is een vijfkoppige thrashmetalband uit Noord-Brabant. Opgericht in 2021, brengen deze vijf metalheads je moderne thrash met een old-school vibe. Met invloeden van bands als Exodus, Crisix, Power Trip, Warbringer en Insanity Alert.

Razorblade Messiah is opgericht in 2015 en speelt old-school thrashmetal. Met ‘onze eigen’, uit Groeningen afkomstige, frontman Frans Wijnen speelt de band zaal na zaal plat. Beïnvloed door de grote thrashers uit de jaren 80, met een vleugje heavy-, speed- en powermetal. Nieuw werk ligt op de plank, want binnenkort verschijnt de EP Age Of Oppression. P

X-Tinxion is een thrashmetalformatie die invloeden uit andere metalgenres niet schuwt. Snelle, old-school thrashriffs worden afgewisseld met meer melodische passages waardoor een eigen creatieve sound ontstaat. De band heeft het podium gedeeld met onder andere The Gathering, Flotsam & Jetsam en Gama Bomb. 


Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 28 januari in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de eerste band start om 21..00 uur. De entree bedraagt 10,00 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 8,00 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren via www.gryphus.nl.