De band Putrefied Corpse treedt op in Gryphus op zaterdag 20 november.
De band Putrefied Corpse treedt op in Gryphus op zaterdag 20 november. Foto: Persfoto

Beukfeest bij Gryphus met drie bands

Vierlingsbeek

Het Vierlingsbeekse podium Gryphus gaat weer beuken en heeft op zaterdag 20 november weer een nieuwe editie van het Beukfeest op het programma staan. De 37e aflevering van deze metalavond wordt een ijzersterk staaltje vol metalen muziek met in de hoofdrollen de bands Putrefied Corpse, Rotten Remains en Panoptikon.


Panoptikon zal editie 37 van het Beukfeest openen. Dit Nijmeegse kwartet speelt deathmetal met zware riffs en diepe grunts begeleid door beukende drums. Begin 2016 is de langspeler Sunken City uitgebracht en er ligt inmiddels nieuw werk op de plank. 

Coverband Rotten Remains heeft een bandnaam gekozen die past bij een deathmetalband. Met attitude, een goede gitaartandem en ritmesectie en een zanger die zich weet te manifesteren op het podium. Een samenstelling van simpelweg vijf oude rotten die het genre levend willen houden.

Het vanuit Enschede opererende Putrefied Corpse ontstond in 2013 en speelt zogeheten brutal deathmetal, zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Lompheid, bruut, goorheid, vuigheid en een vleugje groove zijn een aantal ingrediënten die de in 2019 uitgebrachte langspeler Left To Rot tot z’n recht brengen. De Twentse deathmetalformatie neemt zichzelf niet al te serieus, zoals ook blijkt uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt.

Het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 20 november in Gryphus te Vierlingsbeek. Gryphus is geopend vanaf 20.00 uur, de eerste band start om 20.30 uur. De entree bedraagt 8 euro. Bezoekers jonger dan 20 jaar betalen 6 euro. Kaarten voor dit Beukfeest zijn te reserveren via www.gryphus.nl. Het Beukfeest is alleen toegankelijk op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatie. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.

Afbeelding