Een van de oude foto's van De Oude Schoenendoos.
Een van de oude foto's van De Oude Schoenendoos. Foto: De Oude Schoenendoos

Jubileumtentoonstelling De Oude Schoenendoos

Vierlingsbeek

Stichting De Oude Schoenendoos houdt in het kader van de viering van haar veertigjarig bestaan een jubileumtentoonstelling

Tijdens deze expositie zijn onder meer oude foto’s, oorlogsdagboeken en archeologische vondsten met foto’s uit de dorpen Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees, Groeningen en Vortum-Mullem via de website te zien. Ook kunnen de bezoekers een demonstratie van de website met werkprogramma bijwonen en zijn op de tentoonstellingsborden oude foto’s te zien uit het werkgebied.

Tevens wil Tinny van der Vorst via een fotocollectie laten zien wat hij allemaal aan archeologische vondsten gevonden heeft en toont Jeu Bussers een aantal (lokale) films. ‘U bent van harte welkom om dit te komen bekijken. Er is ook ruimte om herinneringen op te halen met een kopje koffie of thee’, zo meldt de organiserende stichting.

De jubileumtentoonstelling is voor publiek te bezichtigen in het kerkgebouw aan het Vrijthof in Vierlingsbeek op  zaterdag 19 november van 13.30-17.00 uur en zondag 20 november van 11.00-17.00 uur (ook torenbeklimming mogelijk). De entree is gratis, consumpties/boeken zijn alleen met contant geld verkrijgbaar.

De Oude Schoenendoos heeft als doelstelling het openbaar en toegankelijk maken van cultureel en historisch materiaal, voornamelijk uit de voormalige gemeente Vierlingsbeek en omgeving.  

Lucy  Kusters en Jeu Bussers gingen voor een tv-reportage over het jubileum op bezoek bij de bestuursleden Loed Rongen en Jan Hendriks van De Oude Schoenendoos.