Terra Volta komt naar Muziek op de Maas op zaterdag 2 juli in Vierlingsbeek.
Terra Volta komt naar Muziek op de Maas op zaterdag 2 juli in Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Muziek op de Maas met troubadour, gospelkoor en wereldband

Vierlingsbeek

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) houdt op zaterdag 2 juli 2022 in de wei aan de Maas in Vierlingsbeek, na de afgelastingen vanwege de coronapandemie, voor het eerst sinds drie jaar weer het muziekfestival Muziek op de Maas. 

Muziek op de Maas wordt om 19.30 uur afgetrapt door troubadour Math Craenmehr uit Horst. Naast ZEV zelf staan ook het Liberty Gospel Choir en de wereldband Terra Volta tijdens dit midzomeravondevenement op de planken.

Math Craenmehr uit Horst was al jaren als vrijwilliger, muzikant en troubadour actief in verpleeghuizen en ervoer dat bewoners van zorginstellingen tekort werd gedaan door te bezuinigen op welzijnsactiviteiten. Daarom ging hij muziek maken voor mensen in verpleeghuizen en andere zorginstellingen. Daarvoor was hij onder meer als manager betrokken bij de Limburgse band de Heideroosjes en stond hij op carnavalspodia als de ene helft van het duo Um & Um.  

Het Liberty Gospel Choir komt uit Nijmegen en zingt zogeheten black gospel. Het gospelkoor bestaat uit circa dertig mannen en vrouwen, onder wie solisten van hoog niveau. Het Liberty Gospel Choir zingt op festivals, evenementen en tijdens eigen gospelconcerten. Maar ook op bruiloften, huwelijksfeesten en als muzikale omlijsting bij kerkdiensten. 

Terra Volta uit Nijmegen verzorgt het slotstuk van Muziek aan de Maas. Terra Volta begon als een akoestische jamband, maar gebruikt momenteel een mix van multiculturele invloeden uit verschillende hoeken van de wereld, van ska en reggae tot Balkan-, Afrikaanse en Caribische geluiden om naar eigen zeggen ‘een vrolijke en levendige muzikale ervaring te creëren’.  De bandleden debuteerden in 2018 met hun EP Revelry. Gloednieuw in 2022 was de release van de reggaesingle Liar man, die verwijst naar de huidige opkomst van alternatieve feiten, slechteriken, nepnieuws en liegende politici.

De bezoekers kunnen tijdens het muziekfestijn tevens genieten van een hapje en een drankje.  De muziek wordt vanaf een ponton in de Maas aan het publiek in de festivalweide gepresenteerd.