Een foto uit de oude doos van Ojjém van ége Bojjém.
Een foto uit de oude doos van Ojjém van ége Bojjém. Archieffoto: Geert Evers

Evergreen stopt met organisatie liedjesavond: wie wil?

Carnaval

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) stopt na 37 jaar met het zelfstandig organiseren van de liedjesavond Ojjém van ége Bojjém. Ze beraadt zich op alternatieven en hoopt de organisatie van het carnavaleske muziekfestijn, in de huidige of een andere vorm, over te kunnen dragen aan een andere belangstellende organisatie. Dat meldt ZEV in een persbericht aan onze redactie. 

De belangrijkste redenen voor het besluit zijn onder meer de teruglopende belangstelling onder zowel deelnemers als publiek, waardoor ook binnen ZEV de animo om de liedjesavond te organiseren en/of eraan mee te doen onder andere hierdoor minder werd, en de naar het idee van ZEV ‘onbalans’ tussen de energie en tijd die de zanggroep in de voorbereiding en de organisatie steekt en ‘wat het in de beleving oplevert’.

ZEV, dat tot dit besluit kwam na een gezamenlijke evaluatie tijdens de jaarvergadering, wil de organisatie van de liedjesavond in de huidige of een andere vorm graag overdragen aan een andere organisatie.

‘Het hoeft geen voortzetting van de liedjesavond in de huidige vorm te zijn’, stelt de zanggroep. ‘Wellicht komt er een nieuwe werkgroep van diverse pluimage, met nieuwe ideeën, al dan niet opererend vanuit een of meerdere verenigingen. Indien er interesse is om een vervolg van de liedjesavond in welke vorm dan ook te organiseren, dan horen wij dat graag. Daarvoor kunt u contact opnemen met Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek. Ook als u nog geen concreet idee hebt, maar wel medewerking hieraan wilt verlenen, kunt u zich aanmelden. Wij willen de begeleidingsband onder leiding van Bert Jansen, de arrangeurs, zaal Concordia-Jan Nillesen, De Wildeman, alle deelnemers van de afgelopen 37 jaar, de sponsoren, de presentatoren, de jury, de mensen van de techniek en het geluid en natuurlijk het publiek bedanken voor alle mooie liedjesavonden’, zo besluit Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek haar bericht.

Voor meer informatie of contact met ZEV: www.zevzingt.nl, mail@zevzingt.nl.