De rap ingerichte huiskamer voor de Oekraïense gezinnen.
De rap ingerichte huiskamer voor de Oekraïense gezinnen. Foto: Persfoto

Oekraïense vluchtelingen arriveren in Vierlingsbeek: ‘Zo dankbaar voor alles’

Vierlingsbeek

Elf vluchtelingen uit Oekraïne worden sinds dinsdag opgevangen nabij het supermarktgebouw van PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. De gemeente Land van Cuijk gaf de PLUS-directie onlangs toestemming om tot maximaal twaalf oorlogsontheemden in haar pand op te vangen. Het gaat om drie gezinnen (zes volwassenen, vijf kinderen).

De vluchtelingen verblijven in twee leegstaande kantoorruimtes aan de Spoorstraat. Een boven Bibliobeek en een aan de achterzijde ervan. Beide ruimtes zijn de afgelopen dagen ingericht tot een woonkamer- en slaapgedeelte. De ruimtes samen hebben tevens een gedeelte waar zich een toilet, wasbak en koelkast bevinden. Bovendien is er dinsdagochtend in allerijl met behulp van het plaatselijke installatiebureau Evers een douche gecreëerd en wordt er deze week ook een kookgedeelte gerealiseerd.

Koen Verstegen, die samen met zijn achternicht Jolien Verbeeten en achterneef Jan Verbeeten de PLUS-winkels in Overloon, Tegelen en Vierlingsbeek runt, is ontzettend te spreken over de vele reacties die hij na zijn oproep voor hulp en helpende handen op deze website kreeg.

“We hebben van alles ontvangen. Van bestek tot tv’s en meubels. Van speelgoed tot kleding, bedden, matrassen en knuffels. En ook hebben zich mensen gemeld die willen helpen om de vluchtelingen wegwijs te maken in Vierlingsbeek. Tevens hebben we contact met drie tolken die ons kunnen bijstaan in de communicatie. We willen iedereen ook namens de drie vandaag gearriveerde families bedanken voor alle hulp. Ze zijn zo dankbaar voor alles. Hopelijk kunnen we er samen ook voor zorgen dat deze gezinnen, nadat ze enigszins tot rust zijn gekomen, zich snel thuis gaan voelen in Vierlingsbeek, want het is natuurlijk verschrikkelijk wat deze mensen moeten meemaken.”

Zie ook eerder bericht:
www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/92683/ook-opvang-vluchtelingen-in-vierlingsbeek-alle-hulp-is-welkom-

Speelgoed voor de kinderen.
Een van de slaapkamers.
Nog een slaapkamer.
Ook voor een slaapplek voor de allerkleinsten is gezorgd.