Bieden op dit portretschilderij van Herman Brood voor project in Mozambique.
Bieden op dit portretschilderij van Herman Brood voor project in Mozambique. Foto: eigen foto

Schilderij Herman Brood voor landbouwproject Mozambique

Vierlingsbeek

Oud-Vierlingsbekenaar Ruud Ewals biedt namens de werkgroep Ons Project uit Vierlingsbeek een schilderij aan met het portret van Herman Brood (45x65 cm op hout). De opbrengst ervan gaat naar de coöperatie die zich in Mozambique bezighoudt met liefdadigheidsprojecten. De bevolking zelfvoorzienend maken: dat is ook altijd het doel van zijn projecten.

De in Gemert woonachtige Ewalts woonde en werkte van 1990-2012 in het Afrikaanse land. In zijn nieuwjaarsbrief schrijf hij namens Ons Project:

‘Op deze manier willen wij, onze werkgroep, aan iedereen onze wensen voor het nieuwe jaar uitspreken en meegeven. Op de eerste plaats wensen wij jullie allemaal een liefdevol en gezond 2022. Voor het slagen van een succesvol nieuw jaar zullen we veel bruggen moeten slaan en oversteken om de kloof tussen rijk en arm te verkleinen, bijvoorbeeld door de bureaucratie en corruptie van overheden te omzeilen. Dit kan door middel van kleinschalige projecten met gebruikmaking van directe en korte lijnen (donateurs naar lokale uitvoerders met aan beide zijden ‘dirigenten’ zonder strijkstokken). Opstaan voor een positieve omwenteling van het klimaatprobleem. Onze concrete bijdrage is het planten van bomen en het aanleggen van een boomgaard met diverse fruitbomen op het terrein van onze kleinschalige landbouwcoöperatie in Mozambique. Als voormalig bewoner van de derde wereld denk ik dat we moeten proberen om de verharding van de samenleving in te dammen. Relaxter omgaan met de pandemie door deze te bestrijden met een goed meerjarenplan en de derde wereld daarbij te betrekken door vaccinpatenten vrij te geven en door te geven aan de noodlijdende landen wereldwijd om ons heen. Dit alles is alleen maar positief voor ons gezamenlijk welzijn. Op dit moment zijn we een lokale broodoven aan het bouwen en als die klaar is, hebben de mensen daar dagelijks vers brood op de plank. Ondergetekende biedt een schilderij aan met het portret van Herman Brood (45x65 cm op hout). Dit gaat volgende maand naar de hoogste bieder met als startbedrag 100 euro (een bod uitbrengen kan via e-mail: ronique.arts@gmail.com). De opbrengst ervan gaat naar de coöperatie. Daarnaast hopen wij dat het doneren aan het project voor Mozambique gewoon nog even doorgaat, want we zijn er nog niet. Misschien is jullie bijdrage in jullie ogen slechts een speldenprik, maar uiteindelijk met al die miniprikjes wordt het wel een echte boosterprik voor een nieuwe toekomst. Nogmaals een heel mooi, nieuw jaar 2022 voor jullie allemaal’, zo besluit Ruud Ewals, mede namens de werkgroepleden Annette van Os, Margreet Cuijpers en Ronique Arts.

Zie ook een eerder bericht:
Fruitverkoop voor waterput Mozambique Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

De bouw van een lokale broodoven is bezig.