Voetballers uit binnen- en buitenland namen afgelopen weekend deel aan het eerste Volharding International Football Tournament.
Voetballers uit binnen- en buitenland namen afgelopen weekend deel aan het eerste Volharding International Football Tournament. Foto: Bas Delhij

Internationaal jeugdtoernooi Volharding ‘stond als een huis’

Sport

De eerste editie van het Volharding International Football Tournament is uitstekend verlopen. Dat meldt een tevreden jeugdvoorzitter Antwan Bouten. “We hebben een fantastisch toernooi achter de rug, waarbij je het woord fantastisch eigenlijk met hoofdletters zou moeten schrijven. Als Volharding hebben we zowel van de deelnemers als de toeschouwers veel complimenten over de organisatie mogen ontvangen.”

Het prachtige weer, het internationale deelnemersveld en de tientallen vrijwilligers met een (roodwit) voetbalhart die afgelopen weekend in de weer waren om het iedereen naar de zin te maken, zijn slechts enkele ingrediënten die zorgden voor het succesvolle menu van het toernooi, dat ruim vijftig ploegen uit Nederland, Duitsland, België en Engeland naar sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek trok.

“Het toernooi stond als een huis”, vindt Bouten. “Per dagdeel waren er zo’n 50 tot 55 vrijwilligers aan het sjouwen om het iedereen naar de zin te maken. En op zaterdagmiddag telden we zo’n 1500 bezoekers op ons sportpark. Naast de wedstrijden, het sportieve element, werden onder meer ook de feestavond, de camping, het randprogramma en het gezamenlijke ontbijt in buffetvorm op zondagmorgen als erg gezellig ervaren. Daar mogen we als Volharding enorm trots op zijn. We moeten het toernooi nog samen evalueren en er zijn altijd puntjes die beter kunnen, maar de kans is inderdaad groot dat er volgend jaar een tweede editie komt.”


Felle strijd om de bal op het hoofdveld van Volharding tijdens het internationale jeugdtoernooi. Foto: Bas Delhij.

Afbeelding
Ee
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding