Motorcrosser Finn Teunesen pakte afgelopen zondag de winst in Meijel.
Motorcrosser Finn Teunesen pakte afgelopen zondag de winst in Meijel. Foto: Maycel de Bruijn

Fin Teunesen wint motorcross Meijel

Sport

Fin Teunesen heeft afgelopen zondag in Meijel de dagzege in de klasse MX 2 junioren gepakt. De 16-jarige motorcrosser uit Vierlingsbeek won beide manches met overmacht. Niels Huibers en Sam Vousten uit Groeningen eindigden tijdens deze wedstrijd respectievelijk als 21ste en 27ste in deze klasse. 

Dat Teunesen een talentrijk motorcrosser is, is al een tijd bekend. Maar dat hij zo snel na zijn bovenbeenbreuk in april weer in topvorm is, kan verrassend worden genoemd. Vlak voor de zomervakantie kreeg hij van de medici groen licht om weer op zijn geliefde crossmotor te stappen en zijn trainingen te hervatten. De Vierlingsbekenaar, die aan zijn eindexamenjaar vmbo-kader op Metameer begint, liet zich dat niet twee keer zeggen en pakte de draad snel op. En met succes. Na vorige week in Groesbeek al naar een achtste plaats in de MX 2 jeugdklasse en een tweede plaats in de klasse MX 2 junioren (tweede plaats overall) te zijn gereden, mocht hij afgelopen zondag in Meijel de hoogste trede van het podium betreden. 

Niels Huibers eindigde in Groesbeek in de klasse MX 2 junioren op de negende plaats en Sam Vousten reed tijdens deze wedstrijd naar de zeventiende plaats. 


Fin Teunesen met beker en bloemen op de hoogste trede van het podium. 

Komend weekend komt hij samen met tal van andere regiorijders in actie op circuit Duivenbos in Overloon.