Vriendenkring houdt op zaterdag 17 én zondag 18 december om 19.30 uur Kerst à  la Carte, de jubileumeditie.
Vriendenkring houdt op zaterdag 17 én zondag 18 december om 19.30 uur Kerst à la Carte, de jubileumeditie. Foto: Albert Hendriks

Fanfare Vriendenkring presenteert jubileumeditie Kerst à la Carte

Regio

Fanfare Vriendenkring Overloon houdt op zaterdag 17 én zondag 18 december om 19.30 uur Kerst à  la Carte, de jubileumeditie, want het is voor de 25ste keer dat het muziekgezelschap een kerstconcert op de planken brengt. 

Ook in deze jubileumeditie presenteert het muziekgezelschap een ‘rising star’. Het is Emma Loefen, 23 jaar en ze komt uit Vianen/Cuijk. Op elfjarige leeftijd startte ze als klein meisje met zangles en al snel besloot ze mee te doen met ‘The Voice of Holland Kids’. Tijdens de Blind Audition draaiden alle coaches hun stoel. Het fundament van een professionele zangcarrière was gelegd. Vorig jaar is ze op zang afgestudeerd aan Artez University of the Arts. Nu gaat ze met haar eigen nummers de wereld in en staat ze in verschillende theaters. Emma is dus eigenlijk de fase van ‘rising star’ wel voorbij. Het is een zangeres op topniveau en Vriendenkring is ‘supertrots dat ze met ons komt optreden’.

Het Venrayse koor Zangers van St. Frans kent zijn oorsprong al in 1959, toen bij de Venrayse paters Franciscanen een jongenskoortje wordt opgericht. In de afgelopen vijftig jaren heeft het koor vele hoogtepunten gekend: concertreizen door Europa (onder andere Rome, Krakow, Berlijn, Moskou en Barcelona) en de Verenigde Staten en Canada. Van een jongenskoortje dat de mis in de Paterskerk opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol gemengd koor dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt.

Bovendien is het koor voor een aantal zangers de start geweest van een muzikale carrière en/of studie aan het conservatorium. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 30 leden, variërend in leeftijd van 7 tot 45 jaar. De muzikale leiding is handen van dirigent Geert Verhallen, die wordt ondersteund door zangpedagoge Janine Heuts. Het koor verrast de aanwezigen, naast enkele mooie klassieke werken, ook met een bijdrage in het lichtere genre muziek.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fanfarevriendenkring.nl, bij Bakkerij Degen en PLUS Verbeeten in  Overloon en bij Kapper Karen in Venray.