Fanfare Vriendenkring Overloon houdt op 18 en 19 december haar traditionele  jubileumkerstconcert.
Fanfare Vriendenkring Overloon houdt op 18 en 19 december haar traditionele jubileumkerstconcert. Foto: Persfoto

Kerstconcert Vriendenkring met Zangers St. Frans en Emma Loeffen

Regio

Het Venrayse koor Zangers van St. Frans en zangeres Emma Loeffen uit Cuijk treden op zaterdag 18 en zondag 19 december op tijdens het jubileumkerstconcert van Fanfare Vriendenkring Overloon. Aanvang: 19.30 uur.

Het fanfareorkest uit Overloon, dat al meer dan veertig jaar in de eerste divisie speelt, organiseert dit jaar voor de 25e keer zijn kerstconcert, dat jaarlijks door zo’n zevenhonderd muziekliefhebbers uit de hele regio wordt bezocht. Dit jaar zijn de gastdeelnemers het koor Zangers van St. Frans en Emma Loeffen en is het thema Grenzeloos.

Zangers van St. Frans kent zijn oorsprong al in 1959, toen bij de Venrayse paters Franciscanen een jongenskoortje werd opgericht. In de afgelopen vijftig jaren heeft het koor vele hoogtepunten gekend: concertreizen door Europa, de VS en Canada. Van een jongenskoortje dat de mis in de Paterskerk opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol gemengd koor dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt.

Emma Loeffen  is 23 jaar en komt uit Vianen/Cuijk. Op elfjarige leeftijd begon ze met zangles. Al snel besloot ze mee te doen met The Voice of Holland Kids. Tijdens de Blind Auditon draaiden alle coaches en was de opmaat naar een professionele zangcarrière gelegd. In juni van dit jaar studeerde ze op zang af aan Artez University of the Arts. Nu gaat ze met haar eigen nummers de wereld in, in het seizoen 2021-2022 staat ze in meerdere theaters.

Kaarten voor zaterdag 18 en zondag 19 december kosten 15 euro per stuk. Ze kunnen telefonisch gereserveerd worden bij Marjon Cremers via telefoonnummer 06-15546326.