Fietsvierdaagse Venray vindt plaats van 26 t/m 29 juli 2022.
Fietsvierdaagse Venray vindt plaats van 26 t/m 29 juli 2022. Foto: Persfoto

Fietsvierdaagse Venray weer met nazit

Regio

Fietsvierdaagse Venray, ook populair onder inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen, vindt dit jaar plaats van 26 t/m 29 juli 2022. Het wordt, nu de richtlijnen rondom corona zijn losgelaten, weer een evenement zoals vanouds. Dus met na afloop in de Witte Hoeve een nazit met muziek en tombola. 

Voor de 37ste keer wordt dit jaar de fietsvierdaagse gehouden. De routecommissie heeft weer routes van 30, 45 en 60 kilometer samengesteld. In 2021 kon er door de coronamaatregelen alleen worden gefietst. En konden deelnemers met een deelnamebewijs bij kramen buiten direct starten. Uit de evaluatie is naar voren gekomen dat dit goed is bevallen, maar dat veel deelnemers de gezelligheid hebben gemist. Daarom is er dit jaar na afloop in de Witte Hoeve weer een nazit met tombola, quizzen en natuurlijk muziek.

Mensen die zich vooraf hebben ingeschreven, kunnen vanaf het voorterrein van de Witte Hoeve starten. Hier ontvangen ze vanuit de organisatie de routes en het bijbehorende fietsvierdaagsevlaggetje. Om te voorkomen dat er te veel fietsers tegelijk starten is er per fietsafstand een tijdblok waarbinnen gestart kan worden. Tijdens de start en finish is het mogelijk om voldoende afstand te houden.

De routes zijn ook volledig via pijlen te volgen. De organisatie zorgt voor verkeersregelaars op gevaarlijk plekken en er zijn weer stempelposten. De deelnemers kunnen zelf kiezen bij welke horecagelegenheid langs de route ze willen pauzeren.

Inschrijven kan via de website www.venraytickets.nl, op 18 en 25 juli op de Venrayse weekmarkt of telefonisch via 0622995812. Na betaling ontvangen de deelnemers een digitaal startbewijs.