De groep deelnemende kunstenaars van KunstKolk.
De groep deelnemende kunstenaars van KunstKolk. Foto: Persfoto

Kunstweekend KunstKolk ook in Groeningen

Groeningen

In het tweede weekend van september kunnen belangstellenden genieten van de kunstwerken van tien KunstKolk-kunstenaars uit Boxmeer en omgeving. Deze Kunstkolk-route vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september. Ook De Pimpernel aan de Groeningsestraat 32 in Groeningen neemt deel aan de route. 

Tijdens de openingsuren zijn de deelnemende kunstenaars op hun locatie in Boxmeer, Sambeek en Groeningen aanwezig. Gedurende het weekend komt op alle drie de locaties ook verhalenvertelster Marijke van Bergen op bezoek om één van haar verhalen te vertellen. Speciaal voor deze kunstpresentatie gemaakte kunstwerkjes met het thema ‘loslaten’ zijn tijdens het weekend van de kunstroute in De Weijerkapel in Boxmeer te zien en daar voor een vriendelijke prijs te koop.

De openingstijden van de locaties zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00-17.00 uur. De entree is gratis. Belangstellenden zijn  welkom bij de opening van de expositie op vrijdagavond 9 september om 19.45 uur in De Weijerkapel in Boxmeer.

Locaties:
De Weijerkapel, De Raetsingel 1, 5831 KC, Boxmeer, De Pimpernel, Groeningsestraat 32, 5826 AC, Groeningen, De Elisabethhoeve, Zandsteeg 4, 5836 AV, Sambeek.

Deelnemende kunstenaars:
De Weijerkapel: Tjally Dirriwachter (ruimtelijke textielkunst), Anke van Gorp (textielkunst), Gijs van Lanen (sculpturen van hout en ijzer), Guus Verzellenberg (materiedruk, papierwerk).

De Elisabethhoeve: Milian van Stokkum (beelden, schilderijen), Lianne van den Boogaard (schilderijen, tekeningen), Frank Lindner (glas in lood en andere glastechnieken).

De Pimpernel: Anna Hoogenbosch (grafiekkunst, mixed media), Christel Roelofs ( textielkunst), Adriaan van Rossen (beelden), Marijke van Bergen (verhalenvertelster).

Meer informatie over de deelnemers is te vinden op de website www.kunstkolk.nl