Dieuwertje Blok en Tonnie Ebben.
Dieuwertje Blok en Tonnie Ebben. Foto: familie Ebben

Dieuwertje Blok bezoekt museum Groeningen

Groeningen

Nee, hij is binnenkort niet te zien in het Sinterklaasjournaal. Hij zegt het gekscherend, Tonnie Ebben, na het bezoek van de onder meer vanwege het Sinterklaasjournaal bekende presentatrice Dieuwertje Blok aan zijn museum Van Postzegel tot Tank in Groeningen.

Dieuwertje Blok kwam dinsdag naar Groeningen vanwege het beeld van koningin Wilhelmina, meldt Ebben. “Zij en haar team maken een vierdelige documentaire over koningin Wilhelma en hebben daarvoor ook ons museum in Groeningen bezocht. Ze kwamen voor het beeld, maar hebben ook de andere spullen van de koningin bewonderd. Op 27 april, Koningsdag, in de derde aflevering is het beeld van Wilhelmina in Groeningen te zien. Ik zou zeggen: kijken allemaal!”

Het betonnen kolos van koningin Wilhelmina staat op de oprit. Dit beeld stond eerst in het Oorlogsmuseum van Overloon in het buitenpark.  Ebben heeft meerdere interessante items van Wilhelmina in zijn mini-museum. Hij komt zelf niet aan het woord in de uitzending. Met een lach: “Wellicht dat ik een keer door het beeld loopt, maar daar blijft het bij. Dieuwertje Blok wilde vooral alles over onze verzameling weten.”

Zie ook: 

‘Elk voorwerp heeft een eigen verhaal’ Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)  

Het beeld van Wilhelmina staat centraal.
Tonnie Ebben in gesprek met Dieuwertje Blok.