De organisatie is momenteel in gesprek met de artiesten over de nieuwe datum van 20 maart. Foto Natasja Poels.
De organisatie is momenteel in gesprek met de artiesten over de nieuwe datum van 20 maart. Foto Natasja Poels. Foto: Persfoto

Bèkse Heerenzitting naar 20 maart: ‘Zet datum alvast met potlood in je agenda’

Carnaval

De vierde Bèkse Heerenzitting gaat niet door op zondag 23 januari. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. Nu er voor zowel de horeca- als de evenementen- en cultuursector nog geen versoepelingen zijn aangekondigd en de volgende coronapersconferentie van het kabinet ‘pas’ op dinsdag 25 januari is gepland, na de beoogde carnavaleske zittingsdatum, was er ook geen keuze. De zitting wordt naar zondag 20 maart verplaatst.

“Want we willen onze mannen in het dorp dit jaar toch hun vertrouwde uitje geven”, meldt medeorganisator Ron van Daal. “Laten we met z’n allen hopen dat we tegen die tijd alle ruimte hebben om weer bij elkaar te komen en onze feestjes te vieren, zonder coronarestricties. Wij gaan er als organisatie in ieder geval vol voor om een programma dat klinkt als een klok neer te zetten. De eerste artiesten die we voor 23 januari hadden gestrikt, hebben al positief gereageerd op ons voorstel om het festijn naar 20 maart te verzetten. Na de persconferentie van 25 januari hopen we meer duidelijkheid te hebben en met meer nieuws naar buiten te kunnen treden. Maar ik zou tegen alle mannen willen zeggen: omcirkel de datum zondag 20 maart alvast met potlood in je agenda, dan kun je het later nog altijd met een balpen definitief vastleggen of weer weggummen.”

Voor eerdere berichten klik hier.

Voor meer informatie: www.bekseheerenzitting.nl.