Het Groeningse gilde bedankte zijn vrijwilligers onlangs met een ontbijt.
Het Groeningse gilde bedankte zijn vrijwilligers onlangs met een ontbijt. Foto: eigen foto

Gilde Groeningen bedankt vrijwilligers met ontbijt

Groeningen

Een vereniging draait op veel vrijwilligers, dat weet iedereen. Ook binnen het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde in Groeningen is een groot deel van de leden regelmatig als vrijwilliger aan de slag. Daarnaast zijn er ook niet-leden als vrijwilliger betrokken bij het gilde. 

De vrijwilligers zijn op allerlei gebieden actief, zo meldt het bestuur in een bericht aan onze redactie. ‘Voor het onderhoud van het gebouw, het schietterrein en de schietbomen, het veldkapelletje en het oude schietterrein, de potgrondactie, het ophalen van oud papier, het kantinebeheer, het draaien van kantinediensten, het beheer van de website, het helpen bij schietarrangementen, het beschikbaar stellen van materialen op momenten dat we wat nodig hebben, het organiseren van een St. Nicolaasactiviteit voor de jeugdleden, verbouwingswerkzaamheden, administratie, het benaderen van sponsors en de vrienden van het gilde, het beheer van de kleding, begeleiding jeugd op gildedagen, het maken van foto’s ter vastlegging van belangrijke gebeurtenissen binnen het gilde, het regelen van de heilige mis met St. Tunnis en Pinksteren. Te veel om op te noemen, want ongetwijfeld zijn we nog wat vergeten’.


Samen ontbijten, samen genieten in het gildehuis in Groeningen. 

Als dank voor de inzet van alle vrijwilligers werd in het clubgebouw in Groeningen onlangs een vrijwilligersontbijt gehouden. De tafels waren rijkelijk opgemaakt met broodjes, eieren, spek, beleg en nog veel meer. Ook konden de vrijwilligers genieten van een kop zelfgemaakte zondagse soep. ‘Dit jaarlijks terugkerende bedankontbijt was weer goed verzorgd en ook goed bezocht door onze vrijwilligers. De organisatie lag natuurlijk in handen van een paar leden/vrijwilligers. Via deze weg wil het bestuur alle vrijwilligers nogmaals bedanken. Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn’.


Vrijwilligers blijven onmisbaar, ook bij de organisatie van een bedankontbijt.