Het prinselijk trio met prins Roy I in het midden en zijn adjudanten Cas (links) en Jonathan.
Het prinselijk trio met prins Roy I in het midden en zijn adjudanten Cas (links) en Jonathan. Foto: Geert Evers

Roy Moeskops prins Keieschieters

Carnaval

Roy Moeskops is zaterdagavond tijdens het prinsenbal uitgeroepen tot nieuwe prins van carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen. Hij wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn adjudanten en vrienden Cas Jost en Jonathan Kessler. 

Roy Moeskops is vrijgezel en woont in de Spoorstraat in Vierlingsbeek. Hij is van beroep service employee bij Pluggerz. Zijn hobby’s zijn tennis en voetbal, maar hij is onder meer ook actief als vrijwilliger bij het JOC en zit in het dagelijks bestuur van de dorpsraad. Ook is hij leider van Volharding 4. 

Adjudant Jonathan Kessler heeft een vriendin (Demi Baak) en woont in de Laurentiusstraat in Vierlingsbeek. Hij is van beroep begeleider in de gehandicaptenzorg en heeft als hobby’s voetballen bij Holthees-Smakt 1, sporten, festivals bezoeken en dingen ondernemen met vrienden.

Adjudant Cas Jost woont samen met Marouska Dijks in de Grotestraat in Vierlingsbeek. Hij is van beroep accountmanager en heeft als hobby feesten.

Of Roy Moeskops lang moest moest  nadenken toen hij de vraag kreeg om prins te worden? “Ja en nee, de vraag kwam voor mij volledig onverwachts waardoor ik niet direct antwoord kon geven. Toen ik de vraag iets meer op me in had laten werken, ben ik er eens goed voor gaan zitten. Prins zijn kun je maar één keer in je leven zijn, dus moet het goed gebeuren. Nadat ik al mijn verlofdagen had opgeteld en financieel orde op zaken had gesteld, kon ik onder aan de streep niets anders dan ‘ja!’ zeggen!”

Wat hij mooi aan carnaval vindt? “De grote samenhorigheid die je door de gehele provincie(s) voelt. Iedereen laat het dagelijkse leven even achter zich en gaat samen, arm in arm, drie dagen lang genieten, vieren en feesten. Dat gevoel is geweldig! Ik kijk uit naar alle geweldige momenten die ik met mij adjudanten mag gaan meemaken. Als ik zou moeten kiezen, dan kijk ik het meest uit naar D’n Doop op de vrijdagavond voor het carnavalsweekend.”

Adjudant Jonathan kijkt vooral uit naar de receptie en ook naar D’n Doop. “Maar eigenlijk alle dingen die ik samen met prins Roy en adjudant Cas ga meemaken voor en tijdens carnaval. Ik vind alles aan carnaval leuk:  de sfeer, het verkleden, de muziek en dat iedereen drie dagen één is en vrolijk, zonder gezeur.” Daar is Cas het mee eens. “Ik kijk er vooral naar uit om deze bijzondere periode met twee goede vrienden intens te beleven.”

Hun leus: ‘Mit dit trio hedde in béék en Gruuninge gèn discussies en stôdde nooit alleen, Keieschieters samen één!’

Tijdens het prinsenbal konden de bezoekers in de zaal onder meer ook genieten van muziek van carnavalsband Naachtwaerk en dj Mick.

Nachtwaerk op de planken. Foto: Geert Evers.


Gezelligheid troef. Foto: Geert Evers.


De stemming zat er goed in. Foto: Geert Evers.